E-ticaret firmalarının video pazarlama yatırımları artıyor

e-ticaret
video pazarlama

Video barındırma platformu Wistia, “2022 Video Durumu Raporu” yayınladı. Rapora göre, e-ticaret firmaları video pazarlamaya yönelik artan ihtiyacı karşılamak için bu alandaki yatırımlarını artırıyor. Yayınlanan rapora bakıldığında, markaların video bütçelerini yüzde 5 oranında artırdığı göze çarpıyor.

2021 yılında video izlemeye harcanan zaman yüzde 20 artış gösterdi

Pandemi sürecinde tüketiciler, sosyal medya platformlarında video içeriklere daha fazla yönelim gösterirken, pazarlamacılar, müşterileri ve potansiyel müşterileri çekmek için daha fazla video pazarlama içeriği üreterek bu trende ayak uydurdu.

Wistia tarafından yürütülen çalışmada, özellikle pandemi öncesi verileri kapsayan 2019’dan 2021’e kadar olan değişikliklerin yanı sıra video tüketimi ve pazarlama stratejilerinin son iki yılda nasıl geliştiğine odaklanıldı. Araştırma sonucunda ortaya çıkan verilere göre, 2020 yılında tüm dünyada yaşanan kapanma sürecinde tüketiciler dijital içeriklere yönelirken, 2021 yılında alınan önlemler gevşetilmesine rağmen video izlemeye harcanan zaman yüzde 20 artış gösterdi.

2021 yılında Wistia’ya video yüklemeleri, 2019’daki pandemi öncesi seviyelerine göre yüzde 73 artış gösterdi. Şirket tarafından yayınlanan rapora göre, pandemi sırasında video pazarlama içeriklere yönelik artan iştahı karşılamak için markaların yüzde 55’i video bütçelerini yüzde 5 veya daha fazla artırmayı planlıyor.

E-ticaret firmaları video pazarlama repertuarlarını genişletiyor

E-ticaret markaları video pazarlama repertuarlarını genişletmek için pek çok çalışma yürütürken, firmaların yüzde 72’si yeni video türleri keşfettiklerini ifade ediyor. Ayrıca, Wistia müşterilerinin yüzde 32’si 2022’de kendi video serilerini başlatmayı planladıklarını söylüyor. Pazarlamacılar, ayrıca video pazarlama içeriklerini mümkün olduğunca erişilebilir hale getirmek için adımlar atarken, Wistia bunu Web İçeriği Erişilebilirlik Yönergeleri (WCAG) olarak bilinen 7 maddelik bir kontrol listesine göre ölçüyor.

Videolara altyazı ekleme oranı 2021’de yüzde 11 arttı ve yüksek kontrastlı video renklerini entegre etmek ve video oynatma kontrollerini ekranda göstermek de erişilebilirlikteki genel artışa katkıda bulundu. Yüksek kaliteli 4K video yüklemeleri de 2020’den 2021’e kadar yüzde 55 artarak teknolojinin kameralarda ve video oynatıcılarda yaygınlaştığını gözler önüne serdi.