Zalando, ücretli abonelik programı Plus’ı ücretsiz yaptı

Zalando’nun ücretli abonelik programı Zalando Plus'ın varlığı sona erdi. Plus programı, müşterileri sürekli sadakatleri için ödüllendiren, puan bazlı, ücretsiz bir sisteme dönüşüyor. Yeni sistem İspanya'da test edildi; Fransa ve Avusturya'da da mevcut. Zalando, bu hamle ile kaliteli alışveriş deneyimleri sunmayı ve müşteri ilişkilerini güçlendirmeyi hedefliyor.

Zalando

Zalando’nun abonelik programı Zalando Plus artık ücretsiz olacak. Yeni Zalando Plus programı yıllık ücret yerine ücretsiz olacak ve program, müşterileri katılımlarından dolayı ödüllendirecek. Programda ödüllendirilecek işlemler arasında haber bültenlerine abone olma, Zalando uygulamasını indirme ve web sitesinde satın alma işlemleri gibi eylemler bulunuyor.

Zalando müşterileri, platformdaki her işlemde puan kazanacak, Plus programının sunduğu avantajları elde edebilecek, doğum günü kuponları kazanabilecek, özel etkinliklere erişim sağlayabilecek. Müşterilere, bunları da içeren dört farklı seviyede avantajlar sunulacak.

“Sekiz pazarda 2,5 milyondan fazla üyeye ulaştık”

Zalando Müşteri Dönüşümünden Sorumlu Başkan Yardımcısı Pascal Hahn, şunları söyledi; “Son birkaç yılda 8 pazarda 2,5 milyondan fazla üyeyle güçlü bir ortaklık programı oluşturduk. Bu yolculuktan elde edilen sonuçlardan biri, müşterilerimizin Zalando ile düzenli olarak etkileşimde bulundukları için tanındıklarını ve takdir edildiklerini hissetmek istemeleriydi. Yeni program, sadece bu ihtiyaçları karşılamamıza değil aynı zamanda neredeyse tüm Zalando müşterilerine Plus sunmamıza da olanak tanıyor.”

Zalando Plus’ın mevcut üyelerine yıllık abonelik ücretleri iade edilecek

Zalando, yeni ücretsiz Plus programını temmuz ayından bu yana İspanya’da başarıyla test etti. Yeni program şimdi de Fransa ve Avusturya’da uygulanacak. Bu pazarlardaki mevcut Plus müşterilerine yıllık abonelik ücretlerinin tamamı iade edilecek. Program kapsamında müşterilere en iyi deneyimi sağlamak üzere sıfırdan puan biriktirmek yerine müşteriler, Zalando’daki geçmiş etkileşimlerine dayalı bazı avantajlara otomatik olarak erişebilecek.

Zalando, bu programı gelecek yıl daha fazla pazara sunmayı planlıyor. Bu süre içinde mevcut Plus üyelerinde veya bu ülkelerdeki mevcut avantajlarda herhangi bir değişiklik olmayacak.

Zalando’nun geliri azalıyor, kârlılığı artıyor

Amazon

Amazon’da “ofise dönüş” krizi

Amazon çalışanları arasında yapılan bir ankete göre, çalışanların neredeyse 4’te 3’ü ofise dönüş zorunluluğunun ardından istifa etmeyi düşünüyor.