Ara
Close this search box.

ShipReady: Müşterilerimizin başka bir firmaya geçme oranı yüzde 1’in altında

ShipReady Kurucusu İbrahim Ethem Kiraz, markanın hikayesini ve hedeflerini WORLDEF E-TİCARET dergisine anlattı.

ShipReady

ShipReady, dört yıl önce Kayseri’de kuruldu. Kuruluşu öncesi 2014 yılından 2018 yılına kadar bir ihracat serüveni olan marka, bu serüveni ekibin yazılım tecrübesi ile birleştirerek sektöre adım attı. Üç kişiyle başlayan ShipReady, bugün yaklaşık 50 kişiye istihdam sağlıyor. Ekibin hem niceliği hem de niteliği günden güne artmaya devam ediyor. ShipReady Kurucusu İbrahim Ethem Kiraz, markanın hikayesini ve hedeflerini WORLDEF E-TİCARET’e anlattı. Kiraz, “ShipReady ekibi işine dört elle sarıldığı için bizi bir kere tercih eden müşterinin başka bir firmaya geçme oranı yüzde 1’in altında kalmış durumda. Bu durumun bozulmasına müsaade etmeyi de hiç düşünmüyoruz.” diyor.

“Kapıdan alım hizmetinin bu işin en önemli noktalarından bir olduğuna karar verdik”

İbrahim Ethem Kiraz, müşterilerinden gelen talepler üzerine öncelikle Kayseri’nin Nevşehir’e yakın olması sebebiyle araçlarının Nevşehir’den paket alımı yapmaya başladığını belirterek, “Sonrasında e-ihracatçıların aslında yurt dışındaki satışçılara nazaran dezavantajlı olduğunu fark ettik. ShipReady, bir lojistik firması olarak e-ihracatçı müşterilere nasıl katkı sağlar ve rekabet açısından e-ihracatçılara nasıl faydalı olur diye kendimize sorduğumuzda, kapıdan alım hizmetinin bu işin en önemli noktalarından bir olduğuna karar verdik. Böylece şubeleşme yoluna giderek, son 1 sene içerisinde Aksaray, Ankara, İzmir, Bursa, Kocaeli, Sivas, Gaziantep şubelerimizi hizmete aldık. Şubelerimiz sayesinde e-ihracatçıların yurt dışı paketlerini kapıdan teslim alıp hem maliyetleri azalttık hem de müşterilerimizin kendi şehirlerinde doğrudan muhatap bulmasına olanak sağlamış olduk.” ifadelerini kullandı.

“Müşterilerimizin başka bir firmaya geçme oranı yüzde 1’in altında”

ShipReady’in sektöründe fark yaratmayı hedeflediği alanlara da değinen İbrahim Ethem Kiraz, “Ben elektrik elektronik bölümü mezunuyum. İki kardeşim de yazılım sektöründe faaliyet gösteriyor. Babam ise yaklaşık 30 yıldır Kayseri’de aktif olarak ticaretle uğraşıyor. Çocukluktan itibaren babamın dükkanında doğru ve dürüst esnaf olmanın ne kadar önemli olduğu gördüm. ShipReady’de ise, eski esnaflarda olduğu gibi müşterilerle samimi ve güven ilişkisi içerisinde ticaret yapıp, bu ticareti de yazılım ile birleştirerek geliştirmek istedik. En büyük özelliklerimizden bir tanesi, sürekli müşterilerimizle doğrudan ticaret anlayışı içerisinde özel müşteri temsilcisi ataması yaparak çalışıyoruz. Geniş şube ağımız da müşterilerle doğrudan temas etmemize olanak sağlıyor.” sözlerini dile getirdi.

“Çalışan mutluluğunun müşteri memnuniyeti ile doğru orantılı olduğunu bilen bir şirketiz.” diyen Kiraz, “ShipReady ekibi işine dört elle sarıldığı için bizi bir kere tercih eden müşterinin başka bir firmaya geçme oranı yüzde 1’in altında kalmış durumda. Bu durumun bozulmasına müsaade etmeyi de hiç düşünmüyoruz.” sözlerini vurguladı.

“Yazılımımızı geri dönüşler çerçevesinde geliştiriyoruz”

“ShipReady’in müşterilerine sunduğu hizmetler nelerdir? Hizmetlerinizin müşteriler için avantajlı yönleri nelerdir?” sorusu üzerinde de Kiraz, şu bilgileri paylaştı; “ShipReady, müşterilerinin yurtdışı gönderilerinde kapıdan kapıya teslimat hizmeti sunmaktadır. En büyük avantajlarımızdan biri, sürekli müşterilerimizin özel müşteri temsilcisi bulunmaktadır. Böylece müşterilerimizin her ne kadar sorunlarını en aza indirgemeye çalışsak da her sorunda doğrudan muhatap bulabilme imkanına sahipler. Bunun yanı sıra e-ihracatçılarımızdan aldığımız geri dönüşler sayesinde kendi bünyemizde geliştirdiğimiz yazılım sayesinde, mağaza entegrasyonları sonrasında siparişlerin kargo süreci yönetimi çok hızlı yapılabilmektedir. Yazılımımızı her geçen gün aldığımız geri dönüşler çerçevesinde geliştiriyoruz.”

“Amazon satıcıları için deniz yolu lojistik hizmeti veriyoruz”

İbrahim Ethem Kiraz, “Ekspres servisimizin yanı sıra müşterilerimize kendi lojistik ağımızla kurgulamış olduğumuz ShipReady Universal servisimizi sunuyoruz. Bu serviste süreler ekspres servise göre biraz daha fazla oluyor fakat navlun ücretleri daha uygun oluyor. Bir de Amerika’da FBA sistemi ile satış yapan Amazon satıcıları için deniz yolu lojistik hizmeti vermekteyiz.”

“Amazon ve eBay ile entegrasyon sağlayacağız”

ShipReady Kurucusu İbrahim Ethem Kiraz, “Yazılımınız ile hangi pazar yerleri için entegrasyonlar sunuyorsunuz?” sorusu üzerine de şu cevabı verdi; “Benim şöyle bir düşüncem var; nicelik elbette önemli fakat nitelik olmazsa olmaz. Biz firma olarak çok geniş bir müşteri portföyüne sahibiz. Evinde üretip yurt dışına satan kişiler de var -ki ben bu kişilerin sayısının her geçen gün daha da artması gerektiğini düşünüyorum- çünkü katma değer üretip ülkemize döviz getiriyorlar. Bünyesinde 300-400 kişi çalışan firmalar da var. Bu sebeple tüm müşterilerimizin satış yaptığı pazar yerlerinde hemen olalım gibi bir düşünce içerisine giremedik.”

Kiraz, “Yazılımı dışarıdan satın almayalım kendi bünyemizde geliştirelim mantığımızdan dolayı da şu an sadece Etsy entegrasyonumuzu geliştirdik. Fakat yakın zamanda Amazon, eBay gibi pazar yerleri ile de entegrasyon sağlayacağız. Ama dediğim gibi sayı çok olsun da ziyade yaptığımız işi layıkıyla yapalım diye düşünüyoruz.” sözlerini kaydetti.

“E-ihracat ülkeye döviz gelmesi demek”

İbrahim Ethem Kiraz, “Sizce e-ihracat neden önemli?” sorusunu da şöyle cevapladı; “E-ihracatın önümüzdeki 5 sene içerisinde ülkemiz için çok daha fazla önemli bir konuma geleceğini düşünüyorum. Devletimiz de bu konunun öneminin farkında ve sürekli yeni destekler sunuyor. E-ihracat ülkeye döviz gelmesi demek. Ayrıca binlerce insana yeni istihdam kapısı anlamına geliyor. Ayrıca, satılan ürünler geleneksel ihracattakine kıyasla daha kârlı satılabilmektedir. Yurt dışında doğrudan mağaza açıp operasyon yapma imkânı olmayanlar için ise bulunmaz bir fırsat. Aslında artık yurt dışında mağaza açma imkânı olsa bile şirketler e-ihracat yöntemini tercih ediyor. Alanım tamamen e-ticaret olmadığı için e-ticaretin avantajları konusuna girmek istemem fakat bu işin önünün çok açık olduğu ortada.”

“Müşterilerimize yurt dışında her zaman en uygun fiyatı vermeye çalışıyoruz”

Lojistik operasyonlarının e-ihracattaki konumuna da değinen Kiraz, “Lojistik operasyonu sadece satış sonrası süreç gibi görünse de aslında öyle değil. Entegrasyonumuz olan Etsy’den örnek vermek gerekirse; satıcı listeleme yaparken ürün maliyet hesabının yanı sıra taşımacılık maliyetini de göz önünde bulundurmak zorundadır. Özellikle müşterilerine ‘free shipping’ imkânı sunuyorsa bu konu daha önemli hale geliyor. ShipReady olarak müşterilerimize yurt dışında bulunan satıcılarla rekabet edebilmeleri açısından her zaman en uygun ve en stabil fiyatı vermeye çalışıyoruz. Çünkü müşterilerimiz ne kadar çok satış yaparsa bu bizim için aynı doğrultuda kazanç demektedir. Bunun bilincindeyiz, bizim işimizde tek taraflı düşünmek uzun zaman diliminde bizim zararımızadır.” sözlerini kaydetti.

Kiraz, “Satış sonrası ise satıcı için önemli olan hız ve sağlam teslimattır. Operasyonlarımızı genelde aynı gün içerisinde tamamlıyoruz. Satış sonrasında da müşterilerimize anlık cevap vererek, onların müşterilerinin memnun olmasını amaçlıyoruz. Yine burada aynı şekilde müşterimizin mağazasının yorumları bizim için de çok önemli. Çünkü o yorumlar sonrasında müşterimize satış olarak dönüyor.” dedi.

ShipReady Kurucusu İbrahim Ethem Kiraz kimdir?

İbrahim Ethem Kiraz, yaklaşık üç kuşaktır ticaretle uğraşan bir ailede büyüdü. Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Üniversite hayatında ve sonrasında sürekli ticaretle uğraştı. Aile şirketinin yurt dışı bağlantılarında ve bu bağlantılardan kaynaklı ticari ve resmi noktaların her birinde aktif olarak yer aldı. Gerek söz konusu durum sebebiyle gerekse lojistik sektöründeki açıklardan dolayı sektörel anlamda atılım yapmak için ShipReady’i kurdu. Kiraz, evli ve 2 çocuk babasıdır.

E-ihracatta lojistik hizmetleri: ShipReady

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

worldef dubai
E-Ticaret

WORLDEF DUBAI sona erdi!

Global e-ticaret fuarları platformu WORLDEF, Dubai’de görkemli bir etkinliğe imza attı. Dubai CommerCity’de düzenlenen global e-ticaret fuarı WORLDEF DUBAI’ye 82 ülkeden yaklaşık 10 bin kişi

worldef dubai
E-Ticaret

WORLDEF DUBAI kapılarını açtı!

Körfez bölgesinin en büyük e-ticaret fuarı WORLDEF DUBAI, Dubai CommerCity’de kapılarını açtı! DIEZ Başkanı Şeyh Ahmed bin Saeed Al Maktoum’un himayesinde gerçekleştirilen fuarda konuşan WORLDEF

Days
Hours
Minutes
Seconds