Noon, Namshi’yi 335,2 milyon dolara satın almaya hazırlanıyor!

namshi

Dubai merkezli e-ticaret platformu Noon, Emaar bünyesinde faaliyet gösteren Namshi’yi satın almaya hazırlanıyor. Emaar Yönetim Kurulu tarafından Dubai Finans Piyasası’na yapılan açıklamada, şirketin e-ticaret birimi Namshi’nin Noon Yönetim Kurulunun onayına tabi olarak Noon’a satışının prensipte onaylandığı belirtildi.

Platformun yüzde 51 hissesi Emaar tarafından 2017 yılında 151 milyon dolara satın alınmıştı

BAE’nin önde gelen e-ticaret platformlarından olan Namshi’nin yüzde 51 hissesi Emaar tarafından 2017 yılında 151 milyon dolara satın alınmıştı. Platformun kalan hisselerini daha sonra 129,5 milyon dolara satın alan şirket, platformun Noon’a satışının prensipte onayladığını açıkladı. Emaar yönetim kurulu üyesi Ahmad Al Matrooshi konu hakkında yaptığı açıklamada, satış işlemi hakkındaki detaylı bilgilerin, satış resmi olarak onaylandığında duyurulacağını belirtti.

Emaar tarafından Dubai Finansal Piyasasına yapılan açıklamada, e-ticaret platformunun Noon’a devrinin 335,2 milyon dolarlık bir bedelle gerçekleşeceği belirtildi. Bu nakit bedelin, şirketin işletme değerinin 350 milyon dolara eşdeğer olan Namshi’nin öz sermaye değeri olduğunun ifade edildiği açıklamada, “Bu, şirket düzeyinde borç ve gereken normalleştirilmiş işletme sermayesi için ayarlanmıştır.” ifadeleri kullanıldı.

Namshi, 249 milyon dolarlık satışla ülkenin en büyük ikinci e-ticaret platformu konumunda

EcommerceDB verilerine göre Amazon, 2021 yılında gerçekleştirilen 500 milyon dolarlık net satışla BAE’deki en büyük e-ticaret oyuncusu konumunda. Namshi 249 milyon dolarla Amazon’un ardında ikinci sırada bulunurken, 169 milyon dolarlık satışla Noon üçüncü sırada yer alıyor.

BAE’de e-ticaret satışları, tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi dönemiyle beraber hızlı bir yükselişe sahne oldu. Dubai Ticaret ve Sanayi Odası tarafından açıklanan verilere göre, ülkede e-ticaret 2020 yılında yıllık yüzde 53 büyüyerek 3,9 milyar dolarlık rekor bir seviyeye ulaştı. Ekonomik Kalkınma Bakanlığı verilerinde ise, ülkede e-ticaret lisanslarının 2021 yılının ilk yarısında yüzde 63 artış yaşadığı görülüyor.