Ara
Close this search box.

Migros Sanal Market, son iki yılda altı kat büyüdü

migros
migros

Yılmaz Çelimli, Covid-19 pandemisinde hızlı teslimat sektöründeki değişimi ve Migros’un bu alandaki çalışmalarını değerlendirdi. Pandeminin dijital dönüşümü büyük ölçüde hızlandırdığını vurgulayan Çelimli, “Pandemi, tüketicilerin büyük bir çoğunluğunu kalıcı olarak online satın almaya ikna etti. Marka olarak, uzun yıllardır güçlendirdiğimiz alt yapımız, dijital ve inovatif öncü uygulamalarımız ile bu değişime hazırdık ve bu sayede sürece hızlı bir şekilde uyum sağladık. Hayata geçirdiğimiz yeniliklerle müşterilerimizin ihtiyaçlarını birçok farklı kanaldan karşılarken, bugün ve yarın ihtiyaç duyacakları yeni hizmetleri de hayata geçirdik.” ifadelerini kullandı.

Fiziksel mağaza yatırımlarını hız kesmeden sürdürdüklerini vurgulayan Yılmaz Çelimli, şu bilgileri paylaştı;” Online tarafta artan talebi karşılayabilmek adına operasyonlarının çapını, etkin inovasyon yatırımlarımızı, yeni hizmetler ve ek istihdamla büyüttük. Migros Sanal Market, Migros Hemen, Macroonline ve Taze Direkt platformlarımızı online kanallardaki gelişimi arttırmak amacıyla ‘Migros One’ çatısı altında birleştirdik.”

“Migros Sanal Market ile 81 ilde hizmet veriyoruz”

Yılmaz Çelimli, 25 yıl önce kurulan Avrupa’nın ilk online gıda platformu Migros Sanal Market’e de değindi. “Türkiye’de lider konumdaki Migros Sanal Market ile 81 ilde hizmet veriyoruz.” diyen Çelimli, şöyle devam etti:

“Müşterilerimize siparişlerini istedikleri zaman diliminde teslim alabilme seçeneğinin yanı sıra ‘45 Dakikada Teslimat’ alternatifi ile 40 bin çeşit ürünü 45 dakika içerisinde ulaştırıyoruz. ‘Tıkla Gel Al’ seçeneği ile mağazadan teslimat sağlıyoruz. Hızlı teslimat modelimiz ‘Migros Hemen’, en çok ihtiyaç duyulan binlerce ürünü dakikalar içerisinde adrese teslim ederken, bir diğer hizmetimiz ‘Taze Direkt’ ile organik, ekolojik, yerel ve ağırlıklı olarak taze ürün kategorisindeki çeşitlerimizi müşterilerimize sunuyoruz. E-sipariş toplamada büyük önem taşıyan robotik teknolojiler konusunda dünyada bir ilk olan ürün toplama asistanı TARO’yu kullanıma alarak, yoğun talep artışı yaşanan online operasyonlarda, ürün siparişlerinin hazırlanmasında büyük bir hız kazandık.”

Pandemi sürecinde tüketici talebi ve satış rakamlarındaki değişimi de anlatan Çelimli, “2020 yılında Migros Sanal Market’in 81 ilde yaygınlaşması ile birlikte üç kat büyüme gördük. Geçtiğimiz yıl ise yaklaşık iki kat büyüme gerçekleşti. Toplamda sadece iki yılda altı kata yakın büyüdük.” sözlerini kaydetti.

Migros Sanal Market, 7/24 sipariş alıyor

migros

Türkiye’nin ilk sanal market uygulaması Migros Sanal Market, 1997 yılında kuruldu. Platform, müşterilerin bir mağazada bulabilecekleri tüm ürünleri kapıda teslim hizmeti ile sunuyor.

“Türkiye’nin uygulamalarında öncü, pazarı geliştiren, en büyük ve yaygın gıda e-ticaret sitesi” olarak nitelendirilen Sanal Market’ten platformun mağazalarında satılan tüm ürünler, mağazalar ile aynı fiyat ve avantajlarla 7 gün 24 saat boyunca internet üzerinden sipariş edilebiliyor. 2010 yılında, “Mobil Market” uygulaması ile teknolojik bir yeniliğe öncülük eden platform, bu uygulama ile Türkiye’de ilk olarak alışverişte yeni bir çığır açtı.

“Yapay zekâ teknolojileri ve veri analitiği ile müşteri beklentilerini karşılamak avantaj sağlayacak”

Yılmaz Çelimli, e-ticaretin geleceğine ilişkin öngörülerde de bulundu. “Geleceğin; sürdürülebilir büyüme, dijitalleşme, alışverişi kolaylaştıran, veriye dayalı modeller üzerine inşa edileceğini söyleyebiliriz.” diyen Çelimli, “Dijitalleşme; müşteriyi tanıma ve kuvvetli bağlar kurma, farklı alışveriş deneyimleri sunma, verimlilik, yeni satış kanalları geliştirme ve entegre pazarlama için oldukça kritik. Ürün çeşitliliği, uygun fiyat gibi faktörler satın alma motivasyonunun merkezinde yer almayı sürdürürken, zaman tasarrufu daha önemli bir etken olmaya başladı. Dolayısıyla tüketici ihtiyaçlarının tek bir platform üzerinden kesintisiz bir şekilde karşılanarak müşteri deneyimini artıran ve etkileşimi sürekli hale getiren uygulamaların öne çıkmaya devam edeceğini öngörüyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Çelimli, sözlerini şöyle tamamladı; “Yapay zekâ teknolojileri ve veri analitiği ile sürekli değişen tüketici beklentilerini karşılayabilmek, sektörde yaşanan değişimlere adapte olabilmek için büyük avantaj sağlayacak. Yapay zekâ teknolojilerinin e-ticarete olan yansımalarına baktığımızda, deneyim odaklılık, kişiselleştirilmiş hizmet, analitik karar oluşturma, talebi yönlendirme, esnek operasyonlar, kanallar arası sipariş karşılama gibi alanların gelişime açık olduğu görülüyor.”

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds