Kozmetik devi Sephora, Zalando ile ortaklık imzaladı

Zalando

Kozmetik devi Sephora’nın ürünleri, online moda devi Zalando platformu üzerinden satılabilecek. Yeni ortaklık ile ilgili herhangi bir finansal detay kamuoyuna duyurulmadı. LVMH bünyesinde faaliyet gösteren Sephora, 300’den fazla markanın binlerce ürününü Zalando müşterileri ile buluşturacak. Sephora 35 ülkede faaliyet gösteriyor ve yarısı Avrupa’da olmak üzere 2 binden fazla mağazası ile müşterilerine hizmet veriyor.

“Zalando müşterilerine mükemmel seçimler sunmak istiyoruz”

Zalando İcra Kurulu Başkanı David Schneider, ortaklık ile ilgili şu bilgileri verdi; “Güzellik sektörünün Avrupa’da zirveye ulaşmaması, bizim için büyük bir fırsat ve olanak ifade ediyor. Bu ortaklıktan dolayı büyük heyecan duyuyoruz. Moda ve yaşam tarzı için tek durak noktası olarak, Zalondo müşterilerine tek bir platformda mükemmel seçimler sunmak istiyoruz. Bunun haricinde hedeflerimizden biri de, ortaklarımıza dijital başarılarını değerlendirecekleri bir platform sunmak.”

“Ortaklık, güzellik ve perakende sektörünün geleceğine dair vizyonumuzu gösteriyor”

Sephora Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Martin Brok, Zalando ortaklığıyla ilgili şu sözleri kaydetti: “Avrupa’nın en başarılı online moda platformu olan Zalando ile yaptığımız ortaklık, müşterilerimize ilham vermeyi sürdürmemiz için ideal bir ortaklıktır. Avrupa pazarı için önemli bir noktada duran bu ortaklık, güzellik ve perakende sektörünün geleceğine ilişkin vizyonumu gösteriyor. Moda, aksesuar ve güzellik sektörünü tek bir çatı altında bir araya getirerek, onlara en iyi müşteri deneyimini sunacağız. Müşterilerimizi memnun etmek için yenilikler yapmaya devam edeceğiz. Güzel görünün ve harika hissedin!”

Müşteriler için yenilikçi bir alışveriş deneyimi oluşturulacak

Avrupa’nın en büyük online moda perakendecisi Zalando’nun satışları, Covid-19 salgınında uygulanan karantinalar zamanında yüzde 47 artarak 2,67 milyar dolara ulaştı. Avrupa’da 20 ülkede faaliyet gösteren Zalando’nun 42 milyon aktif müşterisi bulunuyor. Şirket, 4 binden fazla sevilen moda ve yaşam tarzı markasının ürünlerini teslimat, ödeme ve iade kolaylıkları ile birlikte müşterilerine ulaştırıyor. Sephora ve Zalando ortaklığı, milyonlarca Zalando müşterisi için yenilikçi bir online alışveriş deneyimi oluşturacak.