Ara
Close this search box.

Amazon’da “ofise dönüş” krizi

Amazon çalışanları arasında yapılan bir ankete göre, çalışanların neredeyse 4'te 3'ü ofise dönüş zorunluluğunun ardından istifa etmeyi düşünüyor.

Amazon

Amazon’daki çalışanların neredeyse dörtte üçü, şirketin gelecek yıldan itibaren haftada 5 gün ofiste çalışma zorunluluğundan duydukları memnuniyetsizliği dile getirerek istifa etmeyi planlıyor.

Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) 2 bin 585 Amazon çalışanı arasında bir anket yapıldı. Anonim iş inceleme sitesi Blind, çalışanların yüzde 73’ünün zorunluluk nedeniyle yeni bir iş aramayı düşündüğünü ortaya çıkardı. Çalışanların yüzde 80’i, yeni politika nedeniyle halihazırda başka bir iş arayan birini tanıdıklarını söyledi. Yüzde 32’si ise bu nedenle istifa eden birini tanıdıklarını söyledi.

Amazon CEO’su Jassy: Çalışanların haftada beş gün işyerine dönmelerini bekliyoruz

Amazon CEO’su Andy Jassy, ​​bu ayın başlarında çalışanlara yaptığı duyuruda, çalışanların Ocak 2025’ten itibaren haftada beş gün işyerine dönmelerini beklediklerini belirtmişti.

Jassy, “ofiste birlikte olmanın avantajlarının önemli olduğuna inandıklarını” vurgulamıştı. Jassy, ofiste çalışmanın takım arkadaşlarının öğrenmesini, modellemesini, uygulamasını ve kültürlerini güçlendirmesini kolaylaştırdığını gözlemlediklerini kaydetmişti.

Andy Jassy, ayrıca, ofiste çalışmanın aynı zamanda iş birliği ve beyin fırtınası yapmayı ve icat etmeyi daha basit ve daha etkili hale getirdiğini; öğretmeyi ve öğrenmeyi daha sorunsuz hale getirdiğini vurgulamıştı..

Amazon’un iş gücü ofise dönüş istemiyor!

Andy Jassy’in duyurusunun ardından çalışanlar şirketin kararından memnuniyetsizliklerini dile getirmeye başladı. Slack’e sızdırılan bir iç ankete göre, çalışanların ofiste çalışma zorunluluğundan “çok memnun olmadıklarını” söyledikleri ortaya çıktı. Bu anket, Blind’in farklı bir anketi tarafından da destekleniyor. Blind’in anketi, çalışanların yüzde 91’inin haftada 5 gün çalışma programından “memnun olmadığını” tespit etti.

Diğer taraftan, bir Amazon profesyoneli, Blind’a yaptığı açıklamada, “Bu iş için moralim bozuldu. Performans Geliştirme Planı’na (PIP) kadar işi tamamen bırakacağım.” dedi.

“Kırk yaş üstü çalışanlar, üst düzey yöneticiler ve yüksek becerili çalışanların ayrılması muhtemel”

Öte yandan, İK platformu Mellow’un Kurucusu Pavel Shynkarenko, uzaktan çalışmanın avantajlarından yararlanan üst düzey çalışanların büyük ihtimalle istifa edeceğini öngörüyor. Shynkarenko, HRD’ye yaptığı açıklamada, “Özellikle uzaktan çalışmadan en çok faydalanan ailelere sahip 40 yaş üstü çalışanlar olmak üzere, üst düzey yöneticilerin ve yüksek becerili çalışanların ayrılması muhtemeldir.” dedi. Shynkarenko, ayrıca, Z kuşağı gibi daha genç çalışanların, iş bulmanın zorlukları sebebiyle ayrılmak istemelerine rağmen istifa etmeyeceklerini düşündüğünü ifade etti. Shynkarenko, “Bu değişiklikler tam olarak uygulandığında 2025 ortasına kadar tam etkisini bilemeyeceğiz.” dedi.

Amazon çalışanları ofise dönmek istemiyor

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Amazon
Markalar

Amazon’da “ofise dönüş” krizi

Amazon çalışanları arasında yapılan bir ankete göre, çalışanların neredeyse 4’te 3’ü ofise dönüş zorunluluğunun ardından istifa etmeyi düşünüyor.

Mubadala Getir
Markalar

Getir’in Mubadala’ya devri onaylandı!

Hızlı teslimat ve e-ticaret platformu Getir, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli yatırım şirketi Mubadala’ya devrediliyor. Rekabet Kurumu, Mubadala’nın devir başvurusunu onayladı.

Days
Hours
Minutes
Seconds