Amazon odaklı yazılımlarla adını markalaştırdı!

amazon

Amazon’a odaklanan bazı yazılımlar, şirketlere satış ve ürün tedariki gibi olanaklar ve kolaylıklar sağlıyor. Amazon Uzmanı Akan Yürekli, bu yazılımları geliştiren isimlerden biri. Akan Yürekli, “Akan Yürekli” markasını Amazon satıcıları için rehber haline getirdi. Yürekli, Amazon’da ve global pazarlarda sundukları hizmetleri WORLDEF E-Ticaret’e anlattı.

Akan Yürekli, “markasının e-ticaret devinin satıcılarına neler vaat ettiği” sorusu üzerine, “Amazon satıcılarına satış mağazalarının maksimum verimliliğe ulaşma imkânı sağlıyoruz.” cevabını verdi. Ardından, “Bu amaçla şirketimiz, platformun satıcılarının satışlarını önemli oranda arttırmalarına yardımcı oluyor. Satıcılar ve diğer şirketler satış endişelerinden kurtulabiliyor, kâr oranlarını artırabiliyor.” ifadelerini kullandı. Akan Yürekli, e-ticaret devi ile birlikte B2B satış ve otomasyon hizmetleri sunduklarını da belirterek, “Geliştirdiğim reklam yazılımıyla büyük markalara reklam desteği vererek, satış oranlarını arttırmalarına yardımcı oluyoruz.” sözlerini kaydetti.

Amazon, B2B satış ve otomasyon…

“Akan Yürekli” markası, Amazon’da satış yapmak isteyen satıcılar ve şirketler için platforma özel çeşitli hizmetler ve yazılımlar geliştirdi. Bu yazılımlarla şirketler, ürünlerini doğru hedef kitleye ulaştırabiliyor. B2B satış hizmetleri aracılığıyla şirketlere ve e-ticaret devinin satıcılarına 40’tan fazla bayilik veriliyor. Bu bayilikler; Amerika, Avrupa ve İngiltere gibi küresel ekonominin önemli lokasyonlarında sunuluyor.

Bayilikler, bilgisayar ve elektronik alanlarında olmak üzere şirketlerin online pazarlamalarına katkı sağlıyor. Otomasyon hizmetleri ise, şirketlerin ve satıcıların satışlarını artırmasına odaklanıyor. Otomasyon hizmetleri, e-ticaret devinin aktif satış yaptığı bütün pazarlarda kullanılabiliyor hem ürün tedariki hem de platformun mağazalarından en iyi verimi almayı sağlıyor.

“Amazon yazılımlı reklam desteği, satıcılara 1 koyup 10 alma imkânı sağlıyor”

Amazon Uzmanı Akan Yürekli

Akan Yürekli, Amazon’da PPC reklamlarının önemini de anlattı. E-ticaret devinin satıcılar için önemli kolaylıklar sağladığına işaret eden Yürekli, “Satıcıların eşit olarak yarıştığı bir ortam olan Amazon’da diğer satıcılardan bir adım önde olmak önemli. Bu amaçla PPC reklam yazılımı geliştirdim. Yazılımlı reklam desteği ile Amazon satıcıları, zengin kelime örnekleri ile müşterileri kendi firmalarına çekebiliyor ve firmalarının indeks oranını artırabiliyorlar. Amazon yazılımlı reklam desteği, satıcılara 1 koyup 10 alma imkânı sağlıyor. Reklam hizmetlerimizde satıcıların müşteri sayısını artırmaya odaklanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Amerika ve Avrupa’daki B2B operasyonları hakkında da bilgi veren Yürekli, şu ifadeleri kullandı: “Türk şirketlerin bu pazarlardaki şirketlerle satış yapmasına destek oluyoruz. Şirketimiz küresel düzeyde satış işlemleri gerçekleştiren B2B bayilerini çeşitli şirket ve platformun satıcıları ile bir araya getiriyor. B2B satış operasyonlarımızla şirketlere Amerika, Avrupa ve İngiltere’de elektronik ve bilgisayar kategorilerinde 40’dan fazla bayilik imkânı veriyoruz. Ayrıca, Amazon’da da ürün tedariki sağlıyoruz. Reklam yazılımlarımız ve B2B bayilik tekliflerimiz ile Amazon’da alım-satım yapılabiliyor.”

Amerika merkezli e-ticaret devi ve diğer global pazaryerleri için bayilik kapsamında sunulan hizmetlere ilişkin olarak Yürekli, “Distribütörlük ve bayiliklerimizle şirketlere ürün bulma süreçlerinde yardımcı oluyoruz. Küresel satış için mağaza açılması, ürün yükleme, ürün fotoğraflama, müşteri hizmetleri gibi önemli süreçleri yürütüyoruz. Reklam yazılım desteği ile ürünlerin profesyonel reklamını gerçekleştirip, satış oranlarını artırıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Akan Yürekli, şu bilgileri de paylaştı:

• “E-ticaret markaları için reklam ve mağaza yönetimi satışları doğrudan etkileyen unsurlardır. Bu amaçla şirketimiz, e-ticaret firmaları için etkili reklam yönetimi ve mağaza yönetimi hizmetleri sunuyor.”
  • “Sunduğumuz ürünlerde çeşitli keyword ve yazılımlı reklam çalışmaları yapıyoruz. E-ticaret markalarının reklam çalışmalarını kısa sürede ‘best seller’ düzeyine getiriyoruz.”
  • “Otomasyon ve reklam yazılımlarımız e-ticaret markalarının Amazon’da verdiği PPC reklamlarına bağlanarak, bu reklamları diğer sosyal medya platformları ve online platformlarda yayınlıyor.”
  • “Hizmetlerimiz sayesinde e-ticaret markaları az harcama ile çok satış yapabiliyor.”
  • Temmuz 2021’de bizden otomasyon hizmeti alan bir şirket, Amazon’da 1 yıl içerisinde toplamda 22 bin 456 ürün satışına ulaştı; cirosu 1 milyon 726 bin pound civarındaydı. Toplam cirodaki kâr oranımız yüzde 16 civarındaydı.”

“Amazon’da satıcılar tereddüt ve kararsızlık içinde kalıyor”

amazon

Akan Yürekli, sektörde en çok karşılaştıkları soru ve sorunlara da değindi. “Şirketimiz e-ticaret sektörüne odaklanan bir şirket olduğu için bu alanda hizmet verdiğimiz şirket ve satıcılar, Amazon’da ürün satarken nelere dikkat etmeliyiz, yurt dışında nasıl satış yapabiliriz, reklam desteğinin satışlara etkisi var mı türünde sorular soruyor.” diyen Yürekli, şu bilgileri paylaştı: “Sorulara örneklerle cevap veriyoruz. Amazon’da ürün satarken dikkat edilmesi gereken önemli noktaları paylaşıyoruz. Karşılaştığımız sorunların başında satıcıların tereddüt ve kararsızlık içinde kalmaları geliyor. Bu durum, platformun satıcılarının satışlarını gerçekleştirirken reklam ve mağaza yönetiminin ne kadar önemli olduğunu arka plana atmalarına neden oluyor.”

Akan Yürekli’den e-ticaret şirketlerine tavsiyeler

• E-ticarette maksimum verim ve gelir elde etme bir anda gerçekleşen bir süreç değil. Bu sebeple e-ticaret sektörüne yeni girmiş veya sektörde satışlarını arttırmak isteyen e-ticaret firmaları sabırlı olmalı.
  • E-ticaret markaları, ürünlerin yüksek kaliteli görsel sunumuna dikkat etmeli. Bu sunum, ürünlerin tercih edilmesini sağlar.
  • E-ticaret markaları, ürünlerinin her türlü avantajını ve bilgilerini anlaşılır ve kısa bir şekilde ifade etmelidir.
  • Rakiplerin önüne geçmek için müşterilere cazip teklifler sunulmalı. Müşterilerin dikkatini çekecek promosyonlar sunmak son derece önemlidir.

“Küresel bir şirkete dönüşme vizyonu taşıyoruz”

Yakın ve uzak gelecek için hedeflerini de anlatan Yürekli, “Belirlediğimiz hedefler bize yol haritası sundu.” dedi ve şöyle devam etti: “Yakın hedeflerimiz, Türkiye ve Orta Doğu’da bayilikler vermek olacak. Yazdığım reklam yazılımları ile Türkiye’deki büyük markalara reklam desteği vermek istiyoruz. Diğer şirket ve satıcılara sunduğumuz çeşitli otomasyon ve reklam hizmetlerle, Türk şirketlerin Avrupa, Amerika ve İngiltere’de satış paylarını arttırmalarını hedefliyoruz. Bununla birlikte yabancı şirket ve satıcılara hizmetlerimizi sunmak istiyoruz. Zaman içerisinde küresel bir şirkete dönüşme vizyonu taşıyoruz.”

Akan Yürekli kimdir?

Akan Yürekli, Van’ın Özalp ilçesinde dünyaya geldi. Küçük yaşta İstanbul’a gelerek, özel sektörde çalışma fırsatı buldu. Daha sonra ticarete atıldı. Dumlupınar Üniversitesi Mimari Restorasyon Bölümünden mezun oldu. Ardından e-ticaret sektörünün gelişmeye başladığı dönemde online satışlara başladı. Amazon ile tanıştıktan sonra ismimi taşıyan “Akan Yürekli” markasını geliştirmeye başladı. 2019 yılında ilk şirketini kurdu.

Daha sonra reklam yazılımı geliştirdi. Ekibini genişleterek, sektördeki birçok firmaya yazılım geliştirdi. Marka, 2020 yılında Amerika’nın önde gelen markalarından birinin online distribütörü oldu. 2021 yılında toplamda 39 büyük elektronik markasının online distribütörü oldu. Bu süreçte hem yurt içi hem de yurt dışında pek çok önemli işe imza attı.