Ara
Close this search box.

Yemeksepeti’nin dijitalleştirdiği restoranlar 9 milyon sipariş aldı

Yemeksepeti
Yemeksepeti

Hızlı sipariş platformu Yemeksepeti, restoranların performanslarını araştırdı. Restoranlara sağlanan desteğin ortaya konulduğu araştırmaya göre, son 1,5 yılda yaklaşık 45 bin restoran dijitalleşerek, ilk kez online paket servis hizmetine başladı ve toplamda 9 milyon tekil sipariş aldı. Ayrıca, platforma katılan her bir restoran günde ortalama 15 sipariş aldı.

En çok sipariş verilenler: Lahmacun, döner ve dürüm

Araştırmaya göre, dijitalleştirilmesine destek verilen restoranların yüzde 85’i tekil restoranlardan oluştu. Bu sayede mahalle restoranları da ayakta kalabiliyor. Dijitalleşmenin sunduğu fırsat ve rekabet eşitliği, büyük kentlerin dışında Anadolu’daki restoranlara da ciro artışı sağlıyor. Zira dijitalleşen restoranların yarısı, Anadolu’daki restoranlar oldu. Yemeksepeti desteği ile dijitalleşen restoranlar arasında yüzde 13’lük oranla kebap ve Türk mutfağı ön plana çıktı. En çok sipariş edilen ürünler arasında ise lahmacun, döner ve Adana dürüm yer aldı.

360 bin kişiye istihdam sağlanıyor

Yemeksepeti CSO’su Sertaç Şener, restoranlara önemli bir çözüm ortağı olduklarını belirterek, “Son 1,5 yılda normal şartlarda dijitalleşme çalışmaları için ayrı bütçe ve zaman ayırması gereken restoranlara çok kısa sürede online sipariş hizmetine başlayabilme fırsatı sağladık ve bu sayede restoranlar yeni düzene kısa sürede uyum sağladılar.” dedi.

Yemeksepeti’nin sahip olduğu veri ve teknolojik gücü sayesinde restoranların, kendi işlerini büyütme, yeni şubeler açma ve doğru yerde doğru reklam verme konusunda da faydalar elde ettiklerini vurgulayan Şener, şöyle devam etti; “Dijitalleşmelerine katı sağladığımız 45 bine yakın restoranda ortalama 8 kişinin çalıştığını hesap ettiğimizde 360 bin kişinin istihdamına katkı sahibi olduğumuzu ve bu ortamda evine ekmek götürmeye devam edebilmelerine destek olduğumuzu söyleyebiliriz.”

Sertaç Şener, “Restoranlara bu desteği sağlayabilmek ve talebi karşılayabilmek için satış departmanımız başta olmak üzere tüm departmanlarımız ile dört koldan çalıştık ve artan sorumluluklarımızı tam yerine getirmek için 6 bine yakın yeni işe alım gerçekleştirdik.” dedi.

Yemeksepeti hakkında

Yemeksepeti, 2001 yılında Türkiye’nin ilk online yemek siparişi sitesi olarak kuruldu. 20. yılını kutlayan Yemeksepeti, Türkiye genelinde 55 binin üzerinde üye restoran ve milyonlarca kullanıcıya sahip. Yemeksepeti’nin anında market alışverişi platformu Yemeksepeti Banabi ise, 36 ilde milyonlarca kullanıcısına 4 binden fazla ürün çeşidiyle hizmet veriyor.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds