Ara
Close this search box.

Yatırım destekleri tek bir platformda toplandı

yatırım destekleri
yatırım destekleri

Devletin yatırımlar için destek, teşvik ya da hibe olarak verdiği destekler, tek bir internet sitesi altında toplandı. https://www.yatirimadestek.gov.tr adlı internet sitesi, Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda Kalkınma Ajansları Yatırım Destek Ofisleri iş birliği ile hazırlandı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, yatırım yapmak, fikrini ticarete dönüştürmek isteyenlerin işinin artık daha kolay olacağını vurguladı. Varank, devletin verdiği hibeleri, destekleri ve teşvikleri tek çatı altında topladıklarını vurgulayarak, konuyla ilgili bir video paylaştı. Videoda, yatırımla alakalı bütün süreçler ayrıntılarıyla yer alıyor.

Yatırım destekleri hakkında detaylı bilgi alınabiliyor

Web sitesindeki arama motoru güvenilir ve hızlı sonuçlara ulaşılmasını sağlıyor. Gelişmiş arama özelliği ile de, daha detaylı aramalar yapılabiliyor. Yatırım destekleri sitesinde yer alan “Teşvik Butonu” ile yatırım yapılması planlanan şehirler ve sektörlerle ilgili detaylara ulaşılabiliyor. Ayrıca, sitedeki özel yatırımcı sözlüğünde, yatırımla ilgili bilinmesi gereken teknik ifadeler de yer alıyor.

“Yatırım Fırsatları” sekmesinde yerel ve küresel pazarlar özelinde hazırlanmış ön fizibilite araştırmaları bulunuyor. Bu özellik sayesinde örnek yatırımlar, yatırım maliyetleri ve geri dönüş süreleri ile ilgili bilgilere de ulaşılabiliyor. Sitede “Soru-Cevap” sayfası da yer alıyor. Bu özellik sayesinde, Kalkınma Ajansının 81 ilde görev yapan yatırım destek ofisi uzmanlarına anında ulaşılacak.

yatirimdestek.gov.tr adresine kayıt olan kullanıcılar, devletin yatırım destekleri ile ilgili bütün son gelişmelerden haberdar olabiliyor.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Amazon
Markalar

Amazon, 250 bin kişiyi işe almayı planlıyor

Amazon, yaklaşan tatil alışveriş sezonunda ABD’de 250 bin ulaşım ve depo çalışanı almayı planlıyor. E-ticaret harcamalarının 2024’ün son çeyreğinde genel tatil satışlarını geride bırakması bekleniyor.

Kırgızistan e-ticaret
E-Ticaret

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kuracak

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kurmayı planlıyor. Kırgızistan Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı, ilgili yasa tasarısını kamuoyunun tartışmasına sundu.

Days
Hours
Minutes
Seconds