Ara
Close this search box.

WORLDEF, DEİK’in iki iş konseyine üye oldu

deik

WORLDEF, DEİK bünyesindeki BAE İş Konseyi ile Dijital Teknolojiler İş Konseyi’ne üye oldu. WORLDEF’in global vizyonu çerçevesinde ortaya konulan iş birliği; e-ticaret, e-ihracat ve dijital teknolojiler alanlarında yurt içi ve yurt dışında iş birliklerini artırmayı hedefliyor. Ayrıca, BAE’de WORLEF tarafından düzenlenecek e-ticaret etkinliklerinde Türk e-ticaret şirketleri ile Körfez’deki e-ticaret paydaşlarını buluşturmayı amaçlıyor.

“Körfez’in en prestijli e-ticaret ekinliğini düzenliyoruz”

WORLDEF Başkanı Ömer Nart, DEİK’in iki iş konseyine katılmanın WORLDEF’in global vizyonunun bir parçası olduğunu söyledi. E-ticaret ve dijital teknolojiler alanında Türk firmalarının global B2B iş birliklerine ev sahipliği yapacaklarını belirten Nart, “DEİK ile yaptığımız iş konseyi iş birlikleri, hedeflediğimiz ülkelerde çeşitli faaliyetlerimiz ve etkinliklerimiz için birçok açıdan işlerimizi kolaylaştıracak. Türk e-ticaret markalarının Körfez pazarına açılması için çeşitli etkinlikler düzenleyeceğiz. Dijital teknolojiler alanındaki paydaşların buluşmasını sağlayacağız.” dedi.

Ömer Nart, WORLDEF olarak Dubai’de eylül ayında büyük bir e-ticaret etkinliği düzenleyeceklerini vurgulayarak, “Körfez’in en prestijli e-ticaret ekinliğinde Türk firmalarla Körfez sermayesini buluşturuyoruz. Bu adım, büyük bir e-ticaret potansiyeli olan Körfez pazarından aldığımız payın artırılmasını sağlayacak.” sözlerine dikkat çekti.

Dijital Teknolojiler İş Konseyi

DEİK’in 148’inci iş konseyi olan Dijital Teknolojiler İş Konseyi, Şubat 2022 tarihinde kuruldu. Dijital teknolojiler ekosisteminin globalleşmesi, uluslararası finansmana erişim, dijital dönüşüm, yeni trendlere uyum ve regülasyonlar konularında çalışmalar yürütmeyi amaçlayan konsey, Türkiye’nin 2030 vizyonunu çerçevesinde Fortune 500’deki marka sayısını ve unicorn sayısını artırmayı hedefliyor. Ayrıca, Türkiye’yi bir teknoloji merkezi haline getirerek, diğer ülkelerle dijital koridorlar oluşturmayı  ve teknoloji ihracatını artırmayı amaçlıyor.

DEİK BAE İş Konseyi

Türkiye-BAE İş Konseyi, 2000 yılında Abu-Dhabi Ticaret ve Sanayi Odası, Dubai Ticaret ve Sanayi Odası, BAE Ticaret ve Sanayi Odası Federasyonu, Şerjah Ticaret ve Sanayi Odası ile imzalanan anlaşma ile DEİK çatısı altında kuruldu. Konsey, Körfez Bölgesinde; İran, Uzak Doğu (Hindistan’ın alt bölümü) ve Güney Afrika için re-eksport üssü olan Birleşik Arap Emirlikleri’nde Türk işadamlarına yeni işbirliği imkanları sağlamak üzere çalışmalar yapıyor.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds