Ara
Close this search box.

WORLDEF Bülten’in yeni sayısı çıktı

WORLDEF Bülten
WORLDEF Bülten

E-ticaret ve e-ihracat yapan ya da yapmak isteyen firmalara ve kişilere ekosistem hakkında dikkat çeken haberler ve makaleler sunmayı amaçlayan WORLDEF Bülten, yeni sayısı ile http://worldefvakfi.org sitesinde ve dijital dergi platformlarında yerini aldı.

WORLDEF Bülten’in 6. sayısında e-ticaret ve e-ihracat odaklı haberler, röportajlar ve makaleler yer alıyor. Bültenin içerikleri şöyle;

  • E-ticaret profesyoneli Özge Karadaş ile 360 derece e-ticaret

WORLDEF bünyesindeki Ecom Leaders Club (ELC) jüri üyelerinden, “Digital360” şirketinin kurucu ortağı Özge Karadaş, “360 derece e-ticaret” tecrübelerini WORLDEF Bülten’e anlattı. Kariyeri boyunca A’dan Z’ye e-ticaret projelerine liderlik eden Karadaş; içerik yönetiminden satışa, dijital pazarlamadan e-ticaret lojistiğine, teknolojiden  e-ihracata kadar birçok konuda deneyimlerini paylaştı.

  • Wessi CEO’su Göksel Aksu: E-ticarette kâr düşüklüğü büyümeyi engelliyor

Erkek giyim markası Wessi’nin CEO’su Göksel Aksu, e-ticaretteki kâr düşüklüğünün firmaların e-ticarette büyümesini engellediğine dikkat çekerek, “E-ticarette bence en büyük problem kârsızlık.” dedi.

  • Dr. Öğr. Üyesi Günseli Acar, 5G teknolojisindeki gelişmeleri yazdı: 5G jet hızıyla

Sinop Üniversitesi Dış Ticaret Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Günseli Acar, 5G teknolojisini WORLDEF Bülten için yazdı.

  • Avrupa’da e-ticarette KDV reformu geliyor

Avrupa Birliği’ne (AB) üye 27 ülkede e-ticarette yeni KDV reformu uygulanacak. E-ticarette yeni KDV uygulaması, 1 Temmuz 2021 tarihinde başlayacak. AB’de e-ticaret ekosistemindeki KDV reformu önemli değişiklikler getiriyor. Avrupa’da yeni e-ticaret kuralları ile ilgili makaleyi WORLDEF Bülten’de okuyabilirsiniz.

  • Çin’de canlı e-ticaret pazarına yeni düzenlemeler getirildi

Çin hükümetinin internet sektöründeki sıkı denetimi ve hakimiyeti devam ediyor. Son olarak Çin hükümeti tarafından Alibaba’ya tekelcilik davası açılmıştı. Çin hükümeti, şimdi de canlı e-ticaret pazarının önemini artıran yeni düzenlemeler getirdi. Detayları WORLDEF Bülten’de okuyabilirsiniz.

  • Walmart+ kullanıcılarının sayısı 60 milyona ulaştı

Dünyanın en büyük perakendecisi Walmart, “Walmart+” üyelik programının sadece 7 ayda 60 milyondan fazla kullanıcıya ulaştığını duyurdu. Walmart+ hizmetinin bedeli yılda 98 dolar. Walmart+, sadece online teslimat hizmeti sunmuyor; aynı zamanda farklı avantajlar ve tasarruflar da sağlıyor.

  • E-ticarette dolandırıcılık vakaları artıyor

E-ticaret üzerinden yapılan dolandırıcılıklar artmaya devam ediyor. Analistler, 2021 yılında e-ticarette dolandırıcılıktan kaynaklanan kayıpların 20 milyar doların üzerine çıkacağını öngörüyor. 2020 yılında bu oran, 17,5 milyar dolardı.

  • E-ticaret lojistiğindeki gelişmeler

Covid-19 salgını, lojistik dünyasını farklı bir seviyeye taşıdı. Gönderilerden tüketici alışkanlıklarına, nakliye ücretlerinden e-ihracata kadar birçok şey hızlı bir şekilde değişti. Peki, bu süreçte lojistik dünyasında hangi gelişmeler yaşanıyor?

  • WORLDEF Prime, İş Bankası müşterilerine yüzde 50 indirimle sunuluyor

WORLDEF ile Türkiye İş Bankası’nın ana iş ortaklığı çerçevesinde WORLDEF Prime hizmetleri yüzde 50 indirimle sunuluyor.

WORLDEF Bülten nedir?

WORLDEF Bülten, e-ticaret ve e-ihracat ekosistemine özgü haberler, röportajlar, yorumlar ve köşe yazılarının yer aldığı süreli yayındır. E-ticaret ve e-ihracat yapan ya da yapmak isteyen firmalara ve kişilere ekosistem hakkında dikkat çeken haberler ve makaleler sunmayı amaçlayan WORLDEF Bülten, ekosistemin aktörlerine vizyon katmayı hedeflemektedir. WORLDEF Bülten, WORLDEF editörleri ve yazarları tarafından hazırlanmaktadır. Her iki haftadaki bir yayımlanmaktadır.

WORLDEF Bülten; Turkcell Dergilik, Vodafone dMags Dergi ve Türk Telekom e-dergi platformlarında da ücretsiz olarak indirilebilir.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Amazon
Markalar

Amazon, 250 bin kişiyi işe almayı planlıyor

Amazon, yaklaşan tatil alışveriş sezonunda ABD’de 250 bin ulaşım ve depo çalışanı almayı planlıyor. E-ticaret harcamalarının 2024’ün son çeyreğinde genel tatil satışlarını geride bırakması bekleniyor.

Kırgızistan e-ticaret
E-Ticaret

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kuracak

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kurmayı planlıyor. Kırgızistan Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı, ilgili yasa tasarısını kamuoyunun tartışmasına sundu.

Days
Hours
Minutes
Seconds