Ara
Close this search box.

Turkcell, THY, eOfis… WORLD ECOMMERCE FORUM’da konuştu!

Büyük bir katılımla gerçekleşen 10. WORLD ECOMMERCE FORUM’da Keynote sunumları yapıldı. Turkcell ile başlayan Keynote sunumlarında her firma uzmanı olduğu ve başarılı olduğu alanı anlattı. Turkcell’in Dijital Kanallar Direktörü İlker Güneş, Keynote sunumlarının ilk konuşmacısı olarak sahneye geçti.

“Geleceğin dünyası burada”

Geleceğin dünyasının artık yapay zeka olduğunu dile getiren Türkiye’nin en büyük GSM operatörü Turkcell’in Dijital Kanallar Direktörü İlker Güneş, “2019 covidle birlikte dijital dünya gelişmeye başladı. Birçok şey son 4 yılda hepimizin hayatına girdi. Yeni dünya düzenini belirsizlik olarak görüyorum. Hayatımıza çok güzel konular girdi. Yapay zeka geçmişten beri hayatımızda vardı. Chatgpt’nin 1 milyon kullanıcıya ulaşması 5 gün sürdü. İki ayda 100 milyon kullanıcısı vardı. Şu an yaklaşık 3 milyar kullanıcısı var. Dolayısıyla bireysel olarak, hem platformlar hem de büyük şirketler yapay zekayı hayatın içerisine nasıl alırım diye bakıyoruz. Geleceğin dünyası burada. Geleceğin dünyası, sizin müşterinizi ne kadar iyi tanıdığınızla alakalı bir dünya olur. Dolayısıyla müşteriyi tanıdığınızda o müşteriye özel teklifler sunabileceksiniz.”

“Ürün sayfalarının içeriklerini yapay zekayla üretiyoruz”

Turkcell uygulamasının 24,5 milyon aktif kullanıcısı var.  Bu dünyayla içselleştirip tanıyabildiğimiz kadar müşterileri tanıyıp onlara doğru zamanda, doğru ürünü, doğru fiyatlar ve ne talep ediyorsa doğru bir şekilde vermeyi, bunun birçok versiyonu da hayatımızda var. Ürün sayfalarının içeriklerini yapay zekayla üretiyoruz. Turkcell Pasaj’ın bir blog sayfası var. Bunun içeriğini yapay zeka destekli olarak hayatımıza soktuk. Bunun dışında dijital abonelik süreçlerimizi artık yapay zekayı kullanarak yapıyoruz. Yüz doğrulama, görüntü, test işleme gibi birçok güvenlik yapay zekayı kullanarak hayatımızı alıyoruz. İş görüşmelerinde adayların duygu durumlarını tespit edecek, sonrasında bir platformda saklayacak sistemleri yapay zekayla hayatımıza aldık. Yapmaya devam ediyoruz” dedi.

 

“A’dan Z’ye bütün ihtiyaçları sağlayabilen bir pazar yeri alışveriş platformuyuz”

azall.com CEO’su Emre Demir stratejik hedeflerinden bahsetti. Demir, insanların tüm ihtiyaçlarını karşılayacağı bir site olduklarını söyledi. Demir, “A’dan Z’ye bütün ihtiyaçları sağlayabilen bir pazar yeri alışveriş platformuyuz. Birinci hedefimiz 2022 yılında 800 milyar TL’ye ulaşmış olan Türkiye E-ticaret sisteminden pay aldık.” dedi.

Demir, “İkinci hedefimiz 5,5 trilyon dolara ulaşmış olan dünya E-ticaret hacminden pay aldık. Biz bu hedefimizi bize inanan paydaşlarımızla beraber gerçekleştirmeye başladık ve hızlı bir şekilde gerçekleştirdiğimizi de göreceksiniz. Türkiye’de en fazla alışverişin döndüğü kategori, ev yaşam kategorisi. Türkiye’de yaşamla bağdaşmış, ev yaşamla anılan bir pazar yeri ve e-ticaret sitesinin olmadığını tespit ettik. Azall.com tam da burada bu boşluğu dolduracak. Diğer stratejik noktamız yapay zeka platformumuz. Önümüzdeki günlerden itibaren çok yoğun bir şekilde bizim bu yapay zekayla çalışan görsel arama platformumuzu test edeceksiniz ve bunun ne kadar sağlıklı çalıştığını ve kamuoyunda da ne kadar yer aldığını göreceksiniz.” ifadesini kullandı.

“Türk e-ticaret paydaşlarıyla çok güçlü olan iş birlikleri yapmaktayız”

 VİGO Kurye ve Yazılım Şirketi kurucuları Ali Cicioğlu ve Burç Öztüpekçi, “Kurye tarafındaki arz ve talebin dengesizliğini gördük. Bunun da sebebi biz herhangi bir zamanda herhangi bir yerde X adet kurye bulundurmamız gerekiyor. Fakat bunu fazla tahminlersek eğer maalesef fazla bir maliyete katlanmak zorunda kalıyoruz. Biz de bunu çözmek için aslında bir yazılım ayrıca kurye havuzu kurduk. Şu an geldiğimiz noktada 5 binden fazla kurye, 40’dan fazla şehirde, ayda 3 milyon sipariş açan bir şirkete dönüştürdük. Bunu hem yazılımımızla hem de güçlü operasyonumuzla yapıyoruz. Bir yazılımımız var. Herhangi bir platforma, ürün satılan herhangi bir yere entegre oluyoruz. Sizin web siteniz olabilir. Bir pazar yeri olabilir. Buraya entegre oluyoruz. Size düşen siparişler otomatik bize iletiyor ve bizim o bölgede en hızlı teslimatı yapabilecek kuryemize, kurye algoritmamız tarafından atıyoruz. Türk e- ticaret paydaşlarıyla, aynı zamanda çok güçlü olan perakende markalarıyla iş birlikleri yapmaktayız” ifadelerini kullandılar.

“Yeni nesil çalışma çözümleri yaklaşımıyla eOfis kuruldu”

E-ticaretin büyüme hızındaki çok köklü değişimin en önemli sebeplerinden bir tanesinin pandemi olduğunu dile getiren eOfis Genel Müdürü Vural Ulus, “Bugüne kadar 30 bin müşteriyle genç şirketini kuran, heyecanını bizle paylaşan, kuruluş şirketi olup da bizim sistemimizi denemek isteyen müşteri ev sahipliği yaptı. Geldiğimiz noktada 12 binden fazla müşteriyle aktif olarak çalışıyor ve ev sahipliği yapmaya devam ediyoruz. Pandeminin hepimizin çalışma hayatlarına çok önemli etkileri oldu. Bu etkileri saymakla bitmez. Zaten hepimiz bir fiil gördük ve aynı şekilde olmaya da devam ediyor. Belki de e-ticaretin büyüme hızındaki çok köklü değişimin en önemli sebeplerinden bir tanesi pandemi oldu. Peki bunu ofis sistemine de çok büyük katkıları oldu ve geriye dönüp baktığımızda bundan tam 13 yıl önce yenilikçi bir fikir olarak, yeni nesil çalışma çözümleri yaklaşımıyla eOfis kuruldu” dedi.

“Türkiye ihracatına hava kargo olarak fayda sağlıyoruz”

Türk Hava Yolları Kargo Satış Başkan Yardımcısı Ahmet Kaya, “Dünyada birçok noktaya hizmet sağlayan ve en hızlı büyüyen kargo markamız Türkiye’nin yükselen değeri Türk Hava Yollarının hava taşıma faaliyetlerini yönetmekte.Türk İş kargo milli bayrak taşıyıcı hava yolumuz Türk hava Yollarının güçlü filo imkanını kullanmaktadır. Filomuz her geçen gün büyümekte ve frekans derinliği günden güne artmaktadır. Son 20 yıla baktığımızda rakamsal olarak çok ciddi anlamda geliştik. Şirket
olarak ihtiyaçları yakından takip ederek sektörümüzle birlikte gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Türkiye ihracatına hava kargo olarak fayda sağlıyoruz. Yine son yirmi yılda toplam gelirlerimizi her geçen yıl daha da artırarak ülke ekonomimize 50 milyon dolar katkı sağladık. Mevcutta uluslararası taşınan her yirmi kargodan birini taşıyoruz. Hızlı büyüyen ve gelişen hava yolu kargo markamızı dünyanın en iyi üç hava yolundan biri yapmak.

“Türk Hava Yolları 129 ülke ve 363 farklı noktaya kargo sevki sağlıyor”

Dünyanın en fazla ülkesine uçan milli bayrak taşıyıcımız Türk Hava Yolları 129 ülke ve 363 farklı noktaya kargo sevki sağlıyor. İstanbul strejik konumu olarak çok önemli bir avantaj sağlıyor. Bütün kıtalara yedi saatlik mesafede yüzden fazla noktaya ulaşım sağlayabiliyoruz. Türk iş kargo olarak ihracatın ve ihracatçılarmızın yanındayız. Müşteri odaklı yaklaşımımızın yanı sıra sağladığımız indirim ve desteklerle üreticimiz ihracata teşvik edilmiştir. Türk iş kargo olarak e ticaret lojistiği ve e ticaret firmalarına yardımcı olmak hem de e ticaret pazarında bütün fırsatları değerlendirmek istiyoruz. Müşterilerimize en geniş takip ve izleme seçenekleri sunarak uçtan uca kontrol imkanı sağlamaktayız. Ayrıca yeni iş modelleri de üretiyoruz. E ticaret sektörünün tüm ihtiyaçlarını karşılıcak en ideal ürün konseptini geliştiriyoruz” dedi.

Shopiverse CEO’su İsayev, “Önceliğimiz bu alanda farkındalık oluşturmak. Bu alana ilk başladığımızda faaliyet gösteren yaklaşık olarak 60 bine yakın şirket vardı. Bugünkü duruma baktığımızda ise yaklaşık olarak bine yakın firma var ve ciddi anlamda bir katkı sağladığımızı gösteriyor.” İsayev, genel duruma baktığımız zaman sadece Türkiye değil bütün Avrupa’nın da aynı zamanda en büyük etkinliğinin şu son üç gün içinde hep birlikte göreceğimizi ifade etti.

“Amacımız sektörün önündeki engelleri çözmek”

İsayev, “Milli Eğitim Bakanlığı onaylı kurs açtık. Şu anda hala Türkiye’nin ilk ve tek bu alanda eğitim faaliyetini devam ettiriyoruz. Şimdiye kadar 100 binden fazla firmaya girişimci eğitim verme fırsatı bulduk. Baktık kaynaklar yok, içerikler yok. Bunlarla ilgili yayınevi oluşturduk. Bizim amacımız sektörde biz bir ürün yapalım da satalım değil. Daha çok sektördeki neye ihtiyaç var, sektörün önünde ne gibi engeller var ve bunları nasıl çözebiliyoruz ona odaklanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds