Ara
Close this search box.

WORLD ECOM EXPO’da girişimcilik ekosistemi masaya yatırıldı

girişimcilik
girişimcilik

E-ticaret ekosisteminin önde gelen isimleri WORLD ECOM EXPO’nun ikinci gününde düzenlenen panellerde tecrübelerini katılımcılarla paylaştı. Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi Genel Müdürü İbrahim Elbaşı moderatörlüğünde gerçekleştirilen “Türkiye Girişimcilik Ekosistemi ve Girişim Yatırımı” konulu panelde girişimcilik ekosistemine ait pek çok konu; Tarvenn Kurucu CEO’su Mustafa Kopuk, True Global Ventures ortaklarından Sertaç Özinal, Payneer Genel Müdürü Ergi Şener ve İstanbul Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Erkam Tüzgen tarafından masaya yatırıldı.

Mustafa Kopuk: Yılda yaklaşık 28 tane yatırım turuna katılıyoruz

girişimcilik
Tarvenn Kurucu CEO’su Mustafa Kopuk

Tarvenn Kurucu CEO’su Mustafa Kopuk, panelde gerçekleştirdiği konuşmada, startup’lara çok önemli yatırımlar gerçekleştirdiklerini söyledi. Yılda yaklaşık 28 tane yatırım turuna katıldıklarını belirten Kopuk, ”Biz öncelikli olarak girişimlere destek oluyoruz. Girişimciler bazı noktalarda kendileri çözüm üretiyor. Ancak bizim gibi backgroundu olan kişilerinde sunduğu çözümler büyük bir önem taşıyor.” dedi.

WORLD ECOM EXPO hakkındaki görüşlerini paylaşan Kopuk, e-ticaret ekosistemine yönelik bu tarz etkinliklerin çok büyük bir anlam ifade ettiğini ve iki gündür etkinliğe yönelik yoğun bir talep yaşandığını görmenin mutluluk verici olduğunu söyledi.

Sertaç Özinal: Bu sene 3 tane daha unicorn bekliyoruz

girişimcilik
True Global Ventures ortaklarından Sertaç Özinal

True Global Ventures ortaklarından Sertaç Özinal, Türkiye’de girişimcilik ekosisteminin son dönemde önemli bir büyüme yaşadığını söyledi. “Bu sene 3 tane daha unicorn bekliyoruz.” bekliyoruz diyen Özinal, fonların gücü ve motivasyonu için maddi kaynakların çok önemli olduğunu ifade etti.

Yatırımlarında yeni; Google, Amazon ve Meta’ları aradıklarını vurgulayan Özinal, “Bu arayışlar bizim birinci motivasyonumuz. İkinci olarak ise unicornları arıyoruz. Ödeme sistemleri konusunda Türkiye gerçekten çok iyi bir konuma sahip. Oyun sektöründe de son dönemde yapılan atılımla beraber büyük bir ekosistemin ortaya çıktığını görüyoruz.” diye konuştu.

Ergi Şener: Melek yatırımcılara destek vermeye çalışıyoruz

girişimcilik
Payneer Genel Müdürü Ergi Şener

Payneer Genel Müdürü Ergi Şener ise, öncelikli olarak melek yatırımcılara destek vermeye çalıştıklarını söyledi. “İlk şirketimizi üniversitede kurduk.” diyen Şener, Ekosistem yapısında, girişimcilik adına iyi fikirler ortaya çıktığında ekosistem paydaşlarının devreye girmeye başladığını ifade etti.

Türkiye’deki girişimcilik ekosistemi hakkındaki görüşlerini de paylaşan Şener, yaşanan gelişmelere rağmen istenen noktaya henüz gelinemediğini vurgulayarak, “Ülkemizdeki duruma bakıldığında; girişimciler yatırımcılardan, yatırımcılar girişimcilerden mutlu değil. Bizlerin aradaki köprüyü sağlaması gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Erkam Tüzgen: Artık unicorn olmak haber değerini kaybedecek

girişimcilik
İstanbul Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Erkam Tüzgen

İstanbul Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Erkam Tüzgen ise, son 5 yıl incelediğinde hiçbir unicorn girişimin birden çıkmadığını belirtti. Girişimci sayısın her geçen artmaya devam ettiğini belirten Tüzgen, “ Girişimci sayısının artarak devam edeceğini düşünüyorum. Artık unicorn olmak haber değerini kaybedecek, unicorn sayısı giderek artacak.” dedi.

WORLD ECOM EXPO’ya katılan pek çok yeni girişimin olduğunu vurgulayan Tüzgen, “İlk kez e-ihracata katılacak çok fazla şirket var. Biz kalkınma ajansı olarak daha yenilikçi işler aramaya başladık. İlk kez girişim sermayesi kuracak şirketleri tespit etmeye çalışıyoruz.” diye konuştu.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds