Ara
Close this search box.

WhatsApp, e-ticaret odaklı iki yeni özellik getiriyor

WhatsApp
WhatsApp

Anlık mesajlaşma programı WhatsApp, 2019 yılında “katalog” özelliğini duyurmuştu. Bu özellik sayesinde işletmeler, sattıkları ürünleri uygulamada gösterme fırsatına sahip olmuştu. Şirket, 8 milyondan fazla katalogun uygulamada yer aldığını belirtti. İşletmeler bu özelliği sadece mobil cihazlarda kullanabiliyordu.

WhatsApp Business rakiplerini geride bıraktı

Yeni güncelleme ile birlikte kataloglar WhatsApp’ın web ve masaüstü sürümünde yer alacak. Bu, özellikle yeterince dijitalleşmiş ve kurumsal kaynak planlamayı kullanan (ERP) işletmeler için çok yararlı olacak.

İkinci özellik sayesinde işletmeler, stokta bulunmayan ürünleri gizleyebilecek. Bu özellik, e-ticaret platformları arasında çok yaygındır. Satıcılar, bu özellik sayesinde menülerini değiştirebilir ve mevcut olmayan ürünleri gizleyebilir. Mevcut olmayan ürünün sipariş verilmesi işletmeler için iyi değildir.

Yeni özellikler ile birlikte Whatsapp Business, rakiplerini bu konuda geride bıraktı. Şirket, daha fazla küçük işletmeyi bünyesine katmayı hedeflerken, hemen hemen her teslimat hizmetiyle de rekabet etmeye devam ediyor. WhatsApp’ın halihazırda geniş bir kullanıcı tabanı var; ancak yeni özellikler sayesinde WhatsApp’ın kullanıcıları hiç şüphesiz daha da artacaktır!

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Amazon
Markalar

Amazon, 250 bin kişiyi işe almayı planlıyor

Amazon, yaklaşan tatil alışveriş sezonunda ABD’de 250 bin ulaşım ve depo çalışanı almayı planlıyor. E-ticaret harcamalarının 2024’ün son çeyreğinde genel tatil satışlarını geride bırakması bekleniyor.

Kırgızistan e-ticaret
E-Ticaret

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kuracak

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kurmayı planlıyor. Kırgızistan Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı, ilgili yasa tasarısını kamuoyunun tartışmasına sundu.

Days
Hours
Minutes
Seconds