Ara
Close this search box.

Walmart ve Western Union yeni bir anlaşma yaptı

Walmart ve Western Union, yeni bir anlaşmaya imza attı.
Walmart ve Western Union, yeni bir anlaşmaya imza attı.

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki (ABD) Walmart lokasyonlarında Western Union para transferi hizmetleri milyonlarca müşteriye daha fazla seçenek ve değer sunacak. Basit bir ifadeyle, Walmart ve Western Union, mağaza içi ödemeler ve transferler için bir anlaşma yaptı.

Hizmetler hem yurt içi hem de uluslararası para transferlerini, fatura ödemelerini ve havaleleri içerecek. Bu yeni sistem, 4 bin 700’den fazla Walmart lokasyonunda sunulacak. Sistemin 2021 ilkbaharında hayata geçmesi planlanıyor. Bu durum, aynı zamanda perakende şirketlerinin dijital dönüşüm sürecine verdikleri önemin de açık bir göstergesi olarak görülüyor.

“İnsanlar Walmart’a finansal ihtiyaçları için de güveniyor”

Walmart Finansal Hizmetler Başkan Yardımcısı Wilbert Noronha, “Walmart, müşterilerin alışveriş yaptığı bir yerden çok daha fazlası. İnsanlar Walmart’a finansal ihtiyaçları için de güveniyor.” dedi.

Western Union Küresel Para Transferi Bölümü Başkanı Jean Claude Farah ise, Western Union ve Walmart arasında yapılan bu anlaşmanın, hem en iyi para transferi ve ödeme hizmeti sunacağına; hem de tüketici hizmetlerini ülke ve dünya çapında genişleteceğine inandığını söyledi.

Jean Claude Farah, açıklamasında, “Sağlık ve market ürünleri gibi temel ürünler dahil olmak üzere günlük alışveriş yapmak için bize güvenen müşterilerimiz çok fazla. Walmart ile birlikte, bu müşterileri desteklemek gibi ortak bir amacımız var. Hız, güvenlik, rahatlık ve firmaya olan güvenin her şey anlamına geldiği bir çağda, müşterilere her işlemde daha fazla kolaylık, erişim ve güven sunuyoruz.” dedi.

Walmart, daha rahat ve esnek olacak

Western Union, müşterilerine 200 ülke ve bölgede çapraz kur işlemleri ve sınır ötesi transferler sağlıyor. Walmart ile kurulan bu sistemde, insanlar neredeyse her yerde ailelerine ve arkadaşlarına para transfer etme olanağı elde edecek. Müşteriler paralarını nakit olarak çekebilecek veya istedikleri banka hesabına aktarabilecek.

Dünyanın en büyük perakendecisi olan Walmart, müşterilerine tercih edilen hizmet sağlayıcıları aracılığıyla şeffaf finansal hizmetler sunuyor. Milyonlarca Amerikalı, temel finansal faaliyetleri yürütmelerine yardımcı olmak için Walmart’ın şeffaf stratejileri ve düşük fiyat stratejisine güveniyor.

Western Union’ın da eklenmesi ile Walmart, müşterilerine her zamankinden daha fazla seçenek, rahatlık ve erişim sunacak. Şirket, sundukları finansal hizmetler sayesinde 2014 yılından bu yana 1,5 milyar doları aşan gelirler elde ettiğini belirtti. Bu hizmetler, sundukları rahatlık ve opsiyon sayısı sayesinde insanları büyük zahmetlerden de kurtarmış oldu.

Pandemi, para transferi talebini artırdı

Walmart, yayınlanan verilere göre 26 ülkede yaklaşık 11 bin 400 mağazaya ve gün geçtikçe büyüyen bir e-ticaret web sitesine sahip. Şirket, 2020 mali yılında 524 milyar dolarlık bir gelir elde etti. Walmart, dünya çapında 2,2 milyon çalışana sahip bir perakende devi. Western Union gibi büyük bir firmayla kurulan bu sistem, dünya çapında milyonlarca müşterinin yüzünü güldürecek gibi görünüyor.

Western Union, 2020 yılının kasım ayında, salgının hem ABD’de hem de yurt dışında para transferi talebini artırdığını açıklamıştı. Şirket, 100 ülkede milyarlarca banka hesabı için gerçek zamanlı dijital ödeme yeteneklerini genişlettiğini de açıklamalarında belirtmişti.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Amazon
Markalar

Amazon, 250 bin kişiyi işe almayı planlıyor

Amazon, yaklaşan tatil alışveriş sezonunda ABD’de 250 bin ulaşım ve depo çalışanı almayı planlıyor. E-ticaret harcamalarının 2024’ün son çeyreğinde genel tatil satışlarını geride bırakması bekleniyor.

Kırgızistan e-ticaret
E-Ticaret

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kuracak

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kurmayı planlıyor. Kırgızistan Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı, ilgili yasa tasarısını kamuoyunun tartışmasına sundu.

Days
Hours
Minutes
Seconds