Ara
Close this search box.

Walmart, TikTok ile test yayını yaptı

TikTok
TikTok

TikTok ve Walmart kullanıcılarının katıldığı “Spring Shop-Along” adlı canlı yayında, başarılı bir test performansı gerçekleşti. Walmart, ilk canlı alışveriş etkinliğinin satışları hangi oranda etkilediğini açıklamadı. Buna rağmen şirket, beklenenden 7 kat daha fazla görüntülenme sayısına ulaştıklarını ve TikTok’un takipçi tabanını yüzde 25 oranında artırdığını belirtti. Bu rakamlar, Walmart’ın yeniden TikTok pazarına girmesi için yeterliydi. Bir sonraki canlı yayının odak noktası güzellik ürünlerini tanıtmak olacak.

“Spring Shop-Along”,  12 Mart Cuma günü Türkiye saatiyle 05:00’te yayınlandı. TikTok içerik üreticileri, önceki etkinliklerde olduğu gibi beğendikleri ürünler hakkında bilgi verdi. Bu bilgi, 3,5 milyondan fazla takipçisi olan TikTok üreticisi Gabby Marrison tarafından duyuruldu.

Yeni odak noktası; bakım ürünleri

Gabby ve diğer kullanıcılar cilt bakımı, makyaj ve saç bakım rutinlerini tanıttı. Altmış dakikalık canlı yayın sırasında Walmart‘ın ürünleri hakkında konuşuldu. NYX, Maybelline, The Lip Bar, Kim Kimble ve Marc Jacobs öne çıkan markalar arasında yer alıyor.

Etkinliği izleyen izleyiciler, güzellik sırları hakkında bilgi sahibi olacak ve ürünlere doğrudan tıklayarak uygulamada yer alan ürünleri satın alma imkanı buldu. Kullanıcılar, etkinlik sırasında veya sonrasında ödünç aldıkları ürünleri sepetlerine ekleme fırsatına sahip oldu.

TikTok Global Business Solutions Başkanı Blake Chandlee, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; “Markalar, topluluğa hitap eden ve etkileşime ilham veren içerikler oluşturmak için TikTok’ta benzersiz bir alana sahip oldu. Canlı yayın etkinliğiyle TikTok topluluğunun yeni ürünler keşfetmek konusunda ne kadar istekli olduklarını gördük. Keşiften satın almaya giden yolu güçlendirmek için yenilikçi yollar aramaya devam ediyoruz. Walmart gibi markalar, yaratıcılık ve yenilikçilik konusunda daha da gelişecektir.”

Dev şirketler de canlı yayın trendine katılıyor

Walmart’ın TikTok’a olan ilgisi, tatil canlı yayını ortaya çıkmadan önce de biliniyordu. Walmart, TikTok’a yatırım yapmayı planlıyordu ama Trump yönetimi tarafından yasak uygulanınca bu plan rafa kaldırıldı. Joe Biden’in ABD Başkanı seçilmesiyle beraber, bu yaptırımlar uygulanmadı ve TikTok, Oracle ve Walmart’la işbirliğine başladı.

Canlı yayın etkinlikleri, ABD’de hızla büyümeye devam ediyor. NTWRK, Bambuser, ve Popshop Live gibi startuplar da bu trende katıldı. Dev şirketler de bu trende ayak uydurdu. Google’ın mobil video alışverişi girişimi olan Shoploop da Ar-Ge projesi için aramaya entegre edildi. Facebook, canlı alışveriş dönemine katılmak için Packagd’ı satın aldı. Instagram bu konu özelinde büyük yatırımlar yaptı. Amazon ise, Amazon Live aracılığıyla canlı alışveriş yapıyor. Alibaba (AliExpress) JD.com, Pinduoduo, WeChat ve TikTok’un kardeş uygulaması Douyin de canlı alışveriş etkinliğini destekliyor.

Walmart, TikTok canlı yayın etkinliği hakkında detaylı bilgi vermedi

Walmart, canlı yayın etkinliğinin TikTok ile yapılan ortaklık planında yer almadığını belirtmişti. Ancak şirket yöneticileri, TikTok platformunda uzun süredir aktif olarak faaliyet gösterdiklerini vurguladı. Perakendeci devi, çalışanlarını kendi TikTok kanallarını yönetmekle yanı sıra, TikTok içerikleri yapmakla görevlendirdi.

Walmart, TikTok’taki ilk canlı yayını hakkında daha fazla bilgi vermedi; ancak deneme yayınının beklentilerinin üzerinde sonuç verdiğini belirtti. Şirket, verdiği demeçte, beklenenden 7 kat daha fazla görüntüleme aldıkları için memnun olduklarını vurguladı. TikTok takipçi sayısındaki yüzde 25 oranındaki artımın da, kendilerini şaşırttıklarını ekledi. Walmart, farklı formatlar aracılığıyla içerik oluşturucularla iş ortaklığı yapmaya devam edecek. Perakende devi, TikTok’a daha fazla alışveriş deneyimi getirmeyi planlıyor.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Amazon
Markalar

Amazon, 250 bin kişiyi işe almayı planlıyor

Amazon, yaklaşan tatil alışveriş sezonunda ABD’de 250 bin ulaşım ve depo çalışanı almayı planlıyor. E-ticaret harcamalarının 2024’ün son çeyreğinde genel tatil satışlarını geride bırakması bekleniyor.

Kırgızistan e-ticaret
E-Ticaret

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kuracak

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kurmayı planlıyor. Kırgızistan Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı, ilgili yasa tasarısını kamuoyunun tartışmasına sundu.

Days
Hours
Minutes
Seconds