Ara
Close this search box.

Uzaktan çalışma kalıcı hale geliyor

Artık uzaktan çalışma, evden çalışma ya da homeoffice kavramları daha çok konuşuluyor.

Araştırma ve danışmanlık şirketi Gartner tarafından yapılan CFO anketi, yöneticilerin uzaktan çalışma iş modeline bakışını ortaya koydu. Anket, Covid-19 pandemisi sonrası “yeni normal” düzende fiziksel çalışma modellerinin devam edip etmeyeceğine odaklandı.

Uzaktan çalışma CFO’ların gündeminde

Firmaların mali işler yöneticilerine (CFO) gelecekte iş gücü ile ilgili planları soruldu. Ankete 300’ün üzerinde CFO ve finans yöneticisi katıldı.

“COVID’den önce uzaktan çalışmayan işgücünüzün yüzde kaçı Covid-19 sonrasında kalıcı olarak uzakta kalacak?” sorusunun sonuçları…

Anket verilerinden bazıları şöyle;

  • Finans yöneticilerinin yüzde 74’ü daha önceki iş gücünün en az yüzde 5’ini Covid- 19 sonrası kalıcı olarak uzak pozisyonlara taşımayı planlıyor.
  • CFO’ların yüzde 81’i saatlik çalışanlarla yaptıkları sözleşmelerden doğan yükümlülüklerini aşmayı planlıyor.
  • CFO’ların yüzde 90’ı neredeyse tüm faaliyetlerin kurum dışında gerçekleştirilebileceğini düşünüyor.
  • Şirketler, esnek çalışma programlarına uyum sağlamak için ek tedbirler alıyor.
  • Şirketin işlerini ev ekipmanı ile yapmak üzere çalışanlar için ek adımlar atılıyor.
  • Ankete katılanların yüzde 20’si şirket içi teknoloji harcamalarını ertelediklerini; yüzde 12’si ertelemeyi planladıklarını söyledi.
  • Ankete katılanların yüzde 13’ü gayrimenkul giderlerinde maliyet düşürdüklerini; yüzde 9’u önümüzdeki aylarda bu alanda önlem almayı planladıklarını belirtti.

CFO’lar evden çalışmayı fırsata çevirmek istiyor

Anket verileri, mevcut koronavirüs krizinin şirketlerin iş yapma şekli üzerindeki kalıcı etkisinin bir örneği olarak görülüyor. Halihazırda maliyetleri disiplinli bir şekilde yönetme baskısı altında olan CFO’lar, uzaktan çalışan iş gücünün maliyet avantajlarını fırsat olarak görüyor. Uzaktan çalışma, kıdemli finans yöneticilerinin daha ciddi kesintilerden kaçınmak ve operasyonlar üzerindeki olumsuz etkisini minimize etmede aradıkları maliyet tasarrufları için bir fırsat olacak görülüyor.

Bu çerçevede finans liderleri, çalışanların krizde karşılaşabilecekleri aksaklıkları en aza indirmeye çalışıyor. CFO’ların çoğu, uzaktan çalışmayı farklı iş pozisyonları için daha uygun hale getirecek şekilde teknolojinin ve toplumun geliştiğini düşünüyor. Kuruluşlar, Covid-19 kaynaklı iş kesintileri devam ettikçe uzaktan çalışmanın daha kalıcı hale getirmeyi planlıyor. Ayrıca, CFO’lar halihazırda aldıkları veya almayı planladıkları maliyet düşürücü önlemleri hayata geçiriyor.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Amazon
Markalar

Amazon’da “ofise dönüş” krizi

Amazon çalışanları arasında yapılan bir ankete göre, çalışanların neredeyse 4’te 3’ü ofise dönüş zorunluluğunun ardından istifa etmeyi düşünüyor.

Mubadala Getir
Markalar

Getir’in Mubadala’ya devri onaylandı!

Hızlı teslimat ve e-ticaret platformu Getir, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli yatırım şirketi Mubadala’ya devrediliyor. Rekabet Kurumu, Mubadala’nın devir başvurusunu onayladı.

Days
Hours
Minutes
Seconds