Ara
Close this search box.

Uğur Akbıyık, Lee Cooper’a transfer oldu: Türk tekstil kalitesini Lee Cooper’ın gücüyle birleştireceğiz

Lee Cooper
Lee Cooper

Rue E-Ticaret Direktörü Uğur Akbıyık, Avrupa’nın ünlü denim markası Lee Cooper’a transfer oldu. Akbıyık, Lee Cooper’da Z kuşağını hedefleyerek, markayı kısa süre içinde Türkiye’de konumlandırmaları gereken yere getireceklerini belirtti. Ayrıca, e-ihracat çalışmalarıyla da Türk tekstil kalitesini Lee Cooper markasının gücüyle birleştireceklerini vurguladı.

Uğur Akbıyık, kadın giyim markası Rue’den, Avrupa’nın ünlü denim markası Lee Cooper’a transfer oldu. Akbıyık, “Lee Cooper E-Ticaret Müdürü” unvanı ile markayı Türkiye’de hedeflenen konuma taşıyacak. Dört yıl “Rue E-Ticaret Direktörü” olarak görev yapan e-ticaret uzmanı, Rue’de sıfırdan e-ticaret operasyonları kurulumuna liderlik etti. E-ticaret operasyonlarında Rue’yi birçok markaya öncü marka haline getiren Uğur Akbıyık, e-ticaret deneyimlerini Lee Cooper’in Türkiye’deki e-ticaret hedefleri için kullanacak. Aynı zamanda WORLDEF bünyesindeki Türkiye’nin ilk e-ticaret kulübü Ecom Leaders Club (ELC) üyesi olan e-ticaret lideri Uğur Akbıyık, Rue’deki deneyimlerini, Lee Cooper’daki hedeflerini ve e-ticaret ekosisteminin geleceği hakkındaki görüşlerini WORLDEF’e anlattı.

“E-ticaretin dinamiklerini çalıştığım firmalara uyarladım”

Uğur Akbıyık, e-ticaret kariyerine Do-re.com.tr’de adım attı. Do-Re’deki tecrübesini, “Gitardan, davula, kuyruklu piyanodan penaya varana kadar oldukça fazla çeşidin yer aldığı ürünleri internet üzerinde son kullanıcıya ulaştırma deneyimi oldukça benzersizdi.” şeklinde anlatan Akbıyık’ın kariyerindeki sonraki durağı, Türkiye’nin en büyük holdinglerinden olan, alanının en büyüğü Kütahya Porselen oldu. Kütahya Porselen’de A’dan Z’ye e-ticaret operasyonunun kurulumunda görev aldı; tüm süreçlerin içerisinde bulundu. O süreçteki e-ticaret deneyimlerini, “E-ticaretin o dönemki tüm dinamiklerini çalıştığım firmalara uyarladım.” sözleri ile anlatan Uğur Akbıyık, “Pazaryerlerinin aktif şekilde payını genişletmesi, e-ihracat çalışmaları gibi son dönemin ve tabii ki geleceğin en önemli başlıkları, Rue’de geçirdiğim 4 yıllık süre zarfında gerçekleşti.” ifadelerini kullandı.

“Rue’de e-ticaret serüvenine sıfırdan başladık”

Uğur Akbıyık, Rue’de deneyimlerine ilişkin şunları ifade etti; “Rue, B+, A kadın müşterileri hedefleye; İstinye Park, City’s Nişantaşı, Göktürk ve Cepa AVM gibi Türkiye’nin en seçkin satış noktalarında mağazaları bulunan bir marka. Rue’de, 2017 yılından itibaren e-ticaret serüvenine sıfırdan başladık. Tabii ki oldukça zorlu bir süreç oldu. Zira kendini tamamen sezon markası olarak, Türk e-ticaret müşterilerinin alışık olduğu kampanya algısına tamamen zıt şekilde konumlandıran bir yapıdan bahsediyoruz. Zor oldu tabii… Ancak yapılan doğru hedeflemelerle birlikte kısa bir süre sonra Türkiye operasyonu tamamen oturmuş oldu.”

“Rue, birçok markaya öncü oldu”

“2019 yılı e-ihracat çalışmalarına yoğun bir şekilde başladığımız bir yıl oldu.” diyen Akbıyık, şöyle devam etti; “Birçok anlamda detaylı bir şekilde sürecin içerisine kelimenin tam manasıyla ‘hızlıca’ girmiş bulunduk. Açıkçası Türkiye’de gerek kendi e-ticaret sitesi ile gerekse kendi alanında hizmet veren pazaryerleri ile çalışarak başlayan, global ödeme yöntemleri, yurtdışında şirket kurulumu ve lojistik çözümleri gibi e-ihracatta karşılaşılacak tüm maddeleri bir bir gerçekleştirmiş, örnek bir model ortaya çıkararak öncü olduk. Şu an geldiğimiz noktada Rue markası, dünyanın alanında en büyük ve seçkin pazaryerlerinde kendisini konumlandıran ve birçok anlamda birçok markaya öncü olan, ilk olan bir Türk markası oldu.”

“E-ihracat ile Türk tekstil kalitesini Lee Cooper’ın gücüyle birleştireceğiz”

Lee Cooper

Uğur Akbıyık, Lee Cooper’daki hedeflerini de anlattı. Lee Cooper’ın, “X ve Y kuşağının oldukça iyi bildiği, 1908 yılında faaliyetine başlayan, Avrupalı denim üreticisi” olduğunu hatırlatan Akbıyık, “Markanın Türkiye operasyonu, Türkiye’nin en büyük holdinglerinden Kipaş Holding bünyesinde. Markayı kısa süre içerisinde yapılacak olan doğru hamlelerle olması gereken noktaya ulaştıracağımıza dair inancımız yüksek. Z kuşağının da hedeflenerek yeni normaller doğrultusunda Lee Cooper’ı, kısa süre içerisinde Türkiye’de konumlandırmamız gereken yere getireceğiz. Tabii ki yapacağımız e-ihracat çalışmalarıyla da Türk tekstil kalitesini Lee Cooper markasının gücüyle birleştirerek ulaştırabileceğimiz hedeflere yöneleceğiz.”

“Geleneksel perakendenin aldığı darbe e-ticaret ile fırsata çevrildi”

Deneyimli e-ticaret profesyoneli Akbıyık, e-ticaret ekosistemi hakkında da değerlendirmelerde bulundu. Akbıyık, şu bilgileri paylaştı; “Teknoloji, hayatın her anında hayatı kolaylaştıran çözümler getiriyor. Bugün eğitimden sağlığa, kültür-sanattan ticarete birçok alanda inovatif çözümler teknolojik çalışmalarla gerçekleşiyor. Pandemi ile birlikte gelinen yeni normaller, hayatın durma noktasına geldiği birçok sektörde aslında bunun teknolojik bir çözümle sürdürülebilir kılınabildiğinin farkına varıldı. Aslında bu uzun süredir olan bir gerçekti; ancak mecburiyet ile birlikte herkesin hayatına girmiş oldu.”

E-ticaretin, yeni düzende artık tamamen olmazsa olmaz bir noktada kendini konumlandırdığını vurgulayan Akbıyık, “Geleneksel perakendenin böylesine kritik dönemlerde aldığı darbe, e-ticaret ile çok daha minimum, hatta doğru organize olunduğunda bir fırsat durumuna çevrilebildi. Artık mağaza zincirleri yerine inovatif çalışan ve son kullanıcı dostu e-ticaret platformları tercih sebebi oldu ve bu tercihin kalıcı olacağını düşünüyorum.”

E-ticaret yapmak isteyenlere tavsiye: Eğitim ve webinar’ların en az 5’ine iştirak edin!

E-ticaret uzmanı Uğur Akbıyık, e-ticaret yapmak isteyenlere de çeşitli tavsiyelerde bulundu. “Türkiye’de ‘e-ticaret’ kavramı son dönemde oldukça yüksek bir ivme kazanarak ilerledi. Düzenlenen eğitimler ve seminerlerle A’dan Z’ye süreçlerin tüm aşamalarını, bu süreçlerin profesyonellerine bizzat sorarak, dinleyerek öğrenme fırsatı doğdu.” diyen Akbıyık, “Satılması istenen ürüne karar verildiyse bu ürünün satılacağı platform, pazarlaması ve taşıması gibi birçok konuda birçok kurum tecrübesi ile yardımcı olmak için bekliyor. Burada benim naçizane tavsiyem; bu süreçlere başlamadan önce düzenlenen bu eğitimlerden ve webinar’lardan mutlaka en az 5’ine iştirak etsinler. Her bir şeyin uzmanı olmak zorunda değilsiniz. Sadece satmak istediğiniz ürüne hakim olun, ne istediğinizi bilin ve net dile getirin.” sözlerini kaydetti.

Uğur Akbıyık kimdir?

Uğur Akbıyık, 1985 yılında İstanbul’da doğdu. Uludağ Üniversitesi’nde Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama; Sakarya Üniversitesi’nde Bilgi ve Belge Yönetimi eğitimi aldı. 2007 yılından itibaren e-ticaret ve dijital pazarlama alanlarında çeşitli görevlerde bulundu. Bu süre içinde; Do-Re Müzik, Kütahya Porselen, Şahinler Tekstil, PetBurada ve “Rue” gibi sektörün önde gelen firmalarında üst düzey görevler üstlendi. 2019 yılından itibaren e-ihracat çalışmalarına odaklandı. E-ihracat alanında gerçekleştirilen birçok etkinlik, konferans ve eğitimde konuşmacı veya eğitimci olarak yer aldı.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Amazon
Markalar

Amazon, 250 bin kişiyi işe almayı planlıyor

Amazon, yaklaşan tatil alışveriş sezonunda ABD’de 250 bin ulaşım ve depo çalışanı almayı planlıyor. E-ticaret harcamalarının 2024’ün son çeyreğinde genel tatil satışlarını geride bırakması bekleniyor.

Kırgızistan e-ticaret
E-Ticaret

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kuracak

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kurmayı planlıyor. Kırgızistan Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı, ilgili yasa tasarısını kamuoyunun tartışmasına sundu.

Days
Hours
Minutes
Seconds