Ara
Close this search box.

Türkiye’de startup’ların aldığı yatırımlar 1,5 milyar dolara ulaştı

startup
startup

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, startup’lara ilişkin açıklamalarda bulundu. Türkiye’deki startup’ların 2021 yılında hızlı bir büyüme yaşadığını belirten Varank, startup’ların değerinin 2021 yılı itibariyle 1,5 milyar dolara ulaştığını açıkladı.

Varank: Startup’lar hızla gelişmeye devam ediyor

Bakan Varank, Türkiye’deki startup ekosisteminin 2021 yılı performansına ilişkin Twitter hesabından açıklamalarda bulundu. Startup’ların gelişen teknoloji ile beraber hızlı bir büyümeye sahne olduğuna vurgu yapan Varank, “Startup’larımızın ünü sınırları aşıyor, ekosistemimiz ileri teknolojilerden aldığı güçle hızla gelişmeye devam ediyor. Türkiye’de startup’ların aldığı yatırımlar, 2021 yılsonu itibariyle 1,5 milyar dolara ulaştı.” ifadelerini kullandı.

Açıklamada, Türkiye merkezli startup’ların yurt dışında da büyük bir etkiye sahip olduğunun altını çizen Varank, gelişen teknolojinin startup’ların gelişimi üzerinde çok önemli bir etkiye sahip olduğunu ifade ederek, “İşte gelişim, işte sayılar! Türkiye’de startup’ların aldığı yatırımlar 2021 yılsonu itibariyle 1,5 milyar dolara ulaştı.” dedi.

Startup ekosistemi, devlet destekli yatırım fonlarıyla büyümeye devam ediyor

Bakan Varank’ın paylaşımında yer alan infografikteki rakamlara bakıldığında, gücünü ileri teknoloji ve inovasyondan alan startup ekosistemi, devlet destekli yatırım fonlarıyla büyümeye devam ediyor. Geçen yıl startup’ların aldığı yatırımlar, bir önceki yıla göre 9 kat artarak, 1,5 milyar dolar seviyelerine ulaştı. Yıl genelindeki 345 yatırım turunda 323 girişim yatırım aldı. Girişim başına yapılan yatırım tutarı 4,8 milyon dolar olurken, Startup’lara yönelik 45 yabancı yatırım gerçekleşti.

Yatırım fonları da Türkiye’deki teknoloji tabanlı girişimlerin sermaye ihtiyacının çözülmesine imkân sundu. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bünyesinde TÜBİTAK tarafından yürütülen “Tech-InvesTR Girişim Sermayesi Destekleme Programı” girişimci ekosisteminde gelişim sürecini hızlandırdı.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds