Ara
Close this search box.

Türkiye, e-ticaret uygulamalarında en hızlı büyüyen iOS pazarı oldu

ios
ios

Şirketlere mobil ölçümleme ve küresel ilişkilendirme çözümleri sunan AppsFlyer, 2021 yılı e-ticaret durum raporunu yayınladı. Rapora göre, Türkiye, 2021 yılında iOS uygulama indirme sayısı bakımından ilk 15 ülke arasında yer aldı. 2020 yılının son ayına kıyasla Mayıs 2021’de platformda yapılan indirmelerde yüzde 360’lık bir artış yaşandı.

Black Friday döneminde organik olmayan indirmeler yüzde 128 oranında arttı

Türkiye’de pandeminin ilk dalgasının Ramazan ayına denk gelmesi sonucu tüketiciler uygulanan kısıtlamalar neticesinde vakitlerini evlerinde geçirmişti. Bu dönemde, tüketicilerin e-ticaret uygulamalarından alışverişe yönelmesi nedeniyle uygulama indirme sayılarında büyük artış yaşandı. Yaşanan bu durum, 2021 yılında da devam etti. Ramazan ayında arka arkaya ikinci yılda yüzde 169’luk bir artış yaşandı. Ayrıca, alışveriş dönemlerinin de uygulama indirme sayılarına etkisi görülürken, Black Friday döneminde organik olmayan indirmeler yüzde 128 oranında arttı.

Türkiye, yüzde 204 artışla en hızlı büyüyen iOS pazarı oldu

iOS 14 ve 15 güncellemesi ile birlikte platforma yeni bir gizlilik özelliği eklenirken, uygulamaların kullanıcı etkinliklerini izleyebilmesi için kullanıcının “Uygulama beni takip etsin” seçeneğine izin vermesi gerekiyor. Yapılan bu değişiklik sonucunda firmaların pazarlama faaliyetleri de zora girdi. Buna rağmen Türkiye’de 2021’in ikinci çeyreğinde yeniden pazarlama, pandemi öncesi döneme göre 5 kat arttı.

Türkiye, e-ticaret uygulamaları arasında geçen yıla göre yüzde 204 artışla en hızlı büyüyen iOS pazarı oldu. Türkiye şu anda e-ticaret için en büyük pazarlardan biri olarak göze çarparken, perakendeciler için 2022 yılında e-ticarette başarılı olmanın anahtarı, mobil uygulamalarında yenilikçi adımlar atarak ve yeni veri elde yöntemlerinden faydalanarak kullanıcı deneyimlerini iyileştirmeden geçiyor.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds