Ara
Close this search box.

TikTok Shop İngiltere’de satıcı ücretlerini artırıyor

TikTok Shop satıcıları, Birleşik Krallık'ta daha yüksek komisyon ücretleri ödemesi gerekecek. Ücretler yüzde 5'ten yüzde 9'a çıkarılıyor. Ancak, satıcılar TikTok Live ve alışveriş yapılabilir videoların hedef sayısına ulaşırsa bu ücretleri düşürebilecek.

TikTok Shop

TikTok Shop, 2022 yılında Birleşik Krallık’ta online pazar yerinin lansmanından bu yana ilk kez satıcı ücretlerini artırıyor. Çinli şirket ByteDance’in uluslararası yan kuruluşu olan platform, o dönem Avrupa’da daha da genişleyeceğini duyurmuştu. Ancak Birleşik Krallık’ta hayal kırıklığına sebep olan gelişmelerden sonra bu genişleme ertelendi. Platform, şimdi de ekim ayında İrlanda ve İspanya’da lansman yapmayı planlıyor.

TikTok Shop komisyon ücretleri yüzde 9’a çıkıyor

TikTok Shop satıcıları şimdiye kadar yüzde 5 komisyon ödüyordu. Oldukça düşük olan bu oran, platformda ilgi çekmek ve daha fazla satıcı çekmek için uygulandı. Platform şimdi satıcı komisyon ücretlerini yüzde 9’a çıkarma kararı aldı. Bu oran, diğer platformlarla karşılaştırıldığında nispeten düşük bir oran. Örneğin; eBay’in satıcı ücretleri yüzde 5 ila yüzde 14,9 arasında değişiyor. Ancak eBay, dairesel bir ekonomiyi teşvik etme amacıyla geçtiğimiz haftalarda ikinci el kıyafetlerde satıcı komisyonlarını kaldırdı. Amazon’un satıcı komisyonları ise yüzde 7,14 ila yüzde 15,3 arasında değişiyor.

TikTok Shop komisyon ücretleri tüketici elektroniğinde yüksek

Çoğu online pazar yerinin her ürün kategorisi için belirli ücretleri bulunuyor. Ancak, TikTok Shop komisyon ücretleri tüm kategorilerde aynı miktarda uygulanıyor. Bu sebeple tüketici elektroniği ve bilişimin kategorilerinde nispeten pahalı hale geliyor. Zira bu kategoride eBay yüzde 6,9, Amazon ise yüzde 7,14 komisyon ücreti alıyor. Perakendecilerin bu ürünleri satmak için diğer platformlara yönelebileceği belirtiliyor.

Satıcılar komisyon ücretlerini düşürebilir

Platform ayrıca, yeni bir “Satıcı Görevleri” programı başlatıyor. Perakendeciler, hedef sayıda TikTok Canlı veya Alışveriş Yapılabilir Video oluşturabiliyor. Buradaki ana fikir, satıcıların bu videolar aracılığıyla kitlelerini büyütmeleri ve aynı zamanda TikTok’un ‘keşif ticareti’ne dayalı bir platform olma misyonuna uymaları. Bu hedeflere ulaşmak için satıcılar platformdaki diğer içerik oluşturucularla iş birliği yapabiliyor. Hedeflerine ulaşırlarsa satıcılar komisyon ücretlerini düşürebiliyor.

“Geleceğin pazarına yatırım”

TikTok Shop UK Operasyon Başkanı Jan Wilk, “Satıcılarımız ve alıcılarımız için mümkün olan en iyi deneyimi sunmaya çalışıyoruz. Bu hamle, satıcılarımızın başarılı olmasına yardımcı olmak için iyileştirilmiş operasyonlar ve hizmetler dahil olmak üzere geleceğin pazaryerini inşa etmeye daha fazla yatırım yapmamızı sağlıyor.” dedi. Wilk, “TikTok Shop’ta en fazla başarıyı elde eden satıcılar ve markalar, topluluklarıyla TikTok Canlı ve Alışveriş Yapılabilir Videolar aracılığıyla etkileşim kuranlardır. İçerik oluşturmayı artırmaya yönelik yeni girişimlerimizin satışları artıracağından eminiz.” ifadelerini kullandı.

TikTok Shop’un Asya’da e-ticaret hacmi 1 yılda 4 katına çıktı

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds