TikTok, İngiltere’de ”sosyal ticaret” özelliğini başlattı

sosyal ticaret

TikTok kullanıcıları, yeni özellikle ile birlikte sosyal medya platformu üzerinden beğendikleri ürünleri doğrudan satın alabilecek ve online içeriği izlerken alışveriş yapabilecek.

Sosyal ticaret ile doğrudan satış yapılabilecek

Çin merkezli olan ByteDance firması bünyesinde bulunan sosyal medya platformu TikTok, İngiltere’de düzenlediği ilk canlı alışveriş ve eğlence etkinliğiyle ”sosyal ticaret” özelliğini devreye soktu. Yeni özellikle beraber kullanıcılar sosyal medya platformu üzerinden beğendikleri ürünleri doğrudan satın alabilecek. Bu özelliği kullanan diğer platformlar gibi TikTok da bu satışlardan pay alacak. Aylık 1 milyardan fazla kullanıcının kullanıldığı TikTok’un verilerine göre, platformun her dört kullanıcısından biri video izledikten sonra bir ürünü arıyor ya da satın alıyor.

“TikTok’ta topluluk gücü ve markaları bir araya getirmek oldukça heyecan verici”

TikTok’un İngiltere ve Avrupa Birliği’nden Sorumlu Genel Müdürü Rich Waterworth, e-ticaretin TikTok için büyük bir fırsat olduğunu ve bu alana büyük yatırım yaptıklarını vurgulayarak, “TikTok yeni bir alışveriş deneyimi kurgulayabilir. Bir yapımcı ya da bir ürün grubu için ortak bir ilgi ya da sevgi besleyen insanlar var. Bu gruplar bir araya gelerek, bu ürünleri keşfetme ve bu ürünlerin keyfini çıkarma deneyimini paylaşarak alışverişi daha ilginç hale getirebilirler. TikTok’ta topluluk gücü ve markaları bir araya getirmek oldukça heyecan verici ” ifadelerini kullandı.

TikTok, Noel harcamalarından pay almayı amaçlıyor

Daha önce Black Friday hafta sonunda, markalarla ve platformundaki fenomenlerle birlikte canlı yayında özel bir alışveriş etkinliği düzenleyen TikTok, son hamlesi ile beraber İngiltere’de e-ticarete giriş yaptı. Platform, İngiltere’de sosyal ticaret hamlesi ile Noel döneminde artan alışveriş harcamalarından pay almayı amaçlıyor. Son dönemde Facebook ve Instagram gibi sosyal medya platformları üzerinden sunulan alışveriş imkânları,  kullanıcılar tarafından büyük ilgiyle karşılanmıştı. Insider Intelligence tarafından hazırlanan bir rapora göre, 2019-2020 arasında ABD’de e-ticaret yoluyla alışveriş yapanların sayısı yüzde 25 artarak 80 milyona ulaştı. Bu rakamın 2023 yılında 100 milyonu geçmesi bekleniyor.