Ara
Close this search box.

Temu Kurucusu Colin Huang Çin’in en zengini oldu

Çin merkezli e-ticaret platformu Temu’nun kurucusu Colin Huang, Çin’in en zengin iş insanı oldu.

Colin Huang

Dünyada Temu konuşulurken, Temu Kurucusu Colin Huang da Çin’de konuşuluyor. Zira Huang, Çin’in en zengin iş insanı oldu. Temeu, Türkiye’de gümrük vergilerindeki düzenleme ile gündemdeki yerini koruyor. “Temu düzenlemesi” olarak bilinen ve yurt dışı alışverişlerde gümrük muafiyet sınırını 30 euro’ya indiren gümrük vergisi düzenlemesi, ayrıca, ek vergiler de getirmişti.

Mikro ithalatta yerli üreticileri ve KOBİ’leri korumaya yönelik düzenleme ile gündeme gelen Temu, dünyanın dört bir yanına üreticiden doğrudan tüketiciye ürün göndererek rekabetçi fiyatlarla online satış yapıyor. Temu, bu iş modeli ile popülaritesini dünyada artırmaya devam ediyor. Temu Kurucusu Colin Huang da serveti ile gündeme geldi.

Çin’in en zengini Colin Huang oldu!

Çin merkezli e-ticaret devi Pinduoduo’nun da kurucusu olan Colin Huang, 9 Ağustos 2024’te yayınlanan bir endekste Çin’in en zengin adamı oldu. Düşük fiyatları ve üstün algoritmaları ile tüketicileri cezbeden online alışveriş markası Temu’yu dünyada popüler hale getiren eski Google çalışanı Huang, Bloomberg Milyarderler Endeksi’ne göre Çin’in en zengini oldu.

Coin Huang’ın serveti ne kadar?

Bloomberg Milyarderler Endeksi’ne göre Colin Huang’ın serveti 48,6 milyar dolara ulaştı. Daha önce bu unvan, Çin’in en büyük şişelenmiş içecek şirketinin sahibi Zhong Shanshan‘a aitti. Shanshan’ın şirketindeki sorunlar nedeniyle serveti önemli ölçüde azaldı. Bu sebeple Temu’nun kurucusu Huang zenginler listesinde zirveye oturdu. 2015 yılında uygun fiyatlı ürünleriyle tanınan Pinduoduo’yu kuran eski Google mühendisi Huang, böylece 44 yaşında Çin’in en zengin, dünyanın 25. zengin kişisi unvanı kazandı.

Temu yaygınlaşıyor; tüketici örgütleri tepki gösteriyor

Temu, 2022’de ABD’de piyasaya sürüldü ve burada Çin’den üretilen ve gönderilen ultra düşük maliyetli mallarla sadık bir tüketici tabanı topladı. Başarısı, maliyet bilincine sahip tüketicileri cezbetti ve Avrupa, Latin Amerika ve diğer ülkelerde hızla yaygınlaştı. Temu, Avrupa’ya sadece geçen yıl gelmesine rağmen bölgede ortalama yaklaşık 75 milyon aylık aktif kullanıcıya ulaştı. Ancak bu başarı, haksız ticari uygulamalar ve güvenlik standartları suçlamalarına yol açtı. Avrupa’daki tüketici grupları Temu’yu alışveriş yapanları daha fazla para harcamaya teşvik etmek ve “özgür ve bilinçli kararlar” alma yeteneklerini çarpıtmakla suçluyor.

TEMU, Amazon ve AliExpress’i geçerek dünyanın en büyük B2C platformu olma yolunda (Analiz)

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds