Ara
Close this search box.

Temu Kurucusu Colin Huang “Çin’in en zengin kişisi” ünvanını kaybetti

Çinli e-ticaret platformu Temu'nun ana şirketi olan PDD Holdings Inc.'in hisselerinde pazartesi günü düşüş görüldü. Temu Kurucusu Colin Huang’ın servetinde 14,1 milyar dolarlık kayıp yaşandı. Bugüne kadarki en büyük günlük kaybı yaşayan Huang, “Çin’in en zengin kişisi” ünvanını da kaybetti. Huang, Bloomberg Milyarderler Endeksi'ne göre, 35,2 milyar dolarlık net servetiyle Çin'in dördüncü en zengin kişisi oldu.

Temu

Temu Kurucusu Colin Huang, 8 Ağustos 2024 tarihinde şişelenmiş su milyarderi Zhong Shanshan’ın “Çin’in en zengini” tahtına oturmuştu. Çin’in servet sıralamasında üç yıldan uzun bir süredir zirveye çıkan ilk teknoloji kralı olan PDD’nin kurucusu 44 yaşındaki Colin Huang, pazartesi günü dramatik bir düşüş yaşadı. Zhong, 50 milyar dolarlık servetiyle yine Çin’in en zengini oldu.

Temu kurucusunun serveti 35,1 milyar dolara düştü

Colin Huang, Forbes verilerine göre, net servetinin bir gün içinde 14,2 milyar dolar düşmesiyle Pazartesi günü önemli bir mali gerileme yaşadı. Bu keskin düşüş, PDD Holdings’in alışveriş platformu Temu hisselerinde yaşanan yüzde 29,7’lik keskin düşüşle tetiklendi.

Piyasa değerlemesindeki bu ani kayıp, şirket için en ciddi tek günlük düşüşlerden biri oldu ve küresel finans piyasalarında da dalgalanmalara yol açtı. İki hafta önce “Çin’in en zengin kişisi” konumuna yükselen Colin Huang’ın serveti, piyasa tepkisinin ardından servetinin 35,1 milyar dolara düştü.

Temu küresel e-ticaret ekosisteminde hatırı sayılır bir yer edindi!

Colin Huang’ın zirveye yükselişi, Eylül 2022’de hızlı moda devi Shein ile rekabet etmek için kurulan ve kısa sürede Amazon, Alibaba ve JD.com gibi küresel e-ticaret devleri için zorlu bir rakip haline gelen Temu’nun hızla genişlemesiyle ivme kazandı. Huang’ın liderliğindeki Temu, agresif fiyatlandırma stratejileri ile bütçe bilincine sahip tüketicilere hitap ederek, oldukça rekabetçi e-ticaret sektöründe kendine hatırı sayılır bir yer edindi.

Ancak, pazartesi günkü dramatik piyasa tepkisi, yatırımcıların şirketin hızlı büyümesinin ve kârlılığının sürdürülebilirliği konusunda endişelerini dile getirmesiyle şirketin gelecekteki beklentileri konusunda şüphe uyandırdı. Şirketin Amerikan mevduat makbuzları (ADR’ler) 98,50 dolara düştü ve Şubat 2023’te Pinduoduo’dan yeniden markalaşan PDD Holdings için kaydedilen en büyük tek günlük yüzdelik düşüşü yaşadı.

Temu için gelecek belirsizliklerle dolu!

Temu’nun hisse senedi fiyatındaki keskin düşüş, yoğunlaşan rekabet ve değişen tüketici tercihleri ​​ortasında şirketin büyüme yörüngesini sürdürme becerisine yönelik şüphelere işaret ediyor. Temu bu olumsuzluklarla mücadele ederken, bir yandan da küresel ölçekte yerleşik rakiplerinden daha iyi performans göstermeye devam edip edemeyeceği merak konusu oldu. Pazartesi günkü piyasa tepkisi, yatırımcıların şüpheleri olduğunu; özellikle de şirketin gelişen piyasa dinamiklerine yanıt olarak yatırım çabalarını artırdığını ortaya koydu. Temu ve kurucusu Colin Huang için önümüzdeki günler belirsizliklerle dolu görünüyor.

Temu Kurucusu Colin Huang Çin’in en zengini oldu

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds