Ara
Close this search box.

Shopify Summer ’24 Editions’ı duyurdu; 150’den fazla güncelleme var!

Shopify Summer '24 Editions, birbirinden farklı 150 güncelleme ile kullanıcılara sunuldu. Yeni sürümde en birleşik en sezgisel ve en güçlü platform vadeden Shopify, satıcıların daha yaratıcı olmaları, en iyi mağaza içi deneyim sunmaları ve işlerini genişletirken birleşik bir görünüm kazanmaları için güncellenmiş çözümler sunuyor.

Shopify Summer '24

Shopify Summer ’24 Editions, satıcılar için daha hızlı daha dayanıklı ve daha entegre bir platform oluşturmak üzere tasarlanan 150’den fazla güncelleme içeriyor. Popüler e-ticaret platformu, yeni sürümde yapay zeka destekli ürün kategorizasyonunu da tanıttı.

Bu özellik, ürün listelemeleri için otomatik olarak ilgili kategorileri önererek, zamandan ve emekten tasarruf sağlıyor. Ayrıca, Shopify Inbox artık müşteri sohbetleri için yapay zeka tarafından önerilen yanıtları da içeriyor ve hızlı yanıt vermeye yardımcı oluyor. Shopify’ın bu yılın başında piyasaya sürülen yapay zeka destekli görsel oluşturucusu, artık hem iOS hem de Android uygulamalarında mevcut ve satıcıların yönetici görevlerinde daha esnek bir şekilde kullanmalarına olanak tanıyor.

Shopify Summer ’24 Editions’ta neler var?

  • Markets

Shopify Summer ’24 Editions’ta, sınır ötesi satış çözümü olan Markets, büyüme ve genişleme için tek durak noktası haline geldi. Merkezi bir komuta merkezi olarak yeniden tasarlanan Markets, alıcı deneyimlerini uluslararası satış, B2B genişleme ve Shopify POS ile şahsen satış ile özelleştirebilmeye imkan tanıyor. Markets, her şeyi yönetici panelindeki tek bir konumda birleştiriyor. Artık birden fazla mağazada veya farklı iş akışlarında gezinmeye gerek kalmıyor. Markets ile yeni bir pazar oluşturma, özelleştirmeler ve lansmanlar yapılabiliyor.

  • Sidekick

Shopify Summer ’24 Editions, satıcılara operasyonları için kullanabilecekleri yapay zeka destekli asistan Sidekick’i de içeriyor. Sidekick, indirim kodları oluşturma, mağaza raporları oluşturma ve hatta blog yazısı fikirleri önerme gibi görevlere yardımcı olmak üzere tasarlandı. Sidekick, henüz Kuzey Amerika’da İngiliz mağazaları bulunan binlerce satıcı için yayına alındı. Shopify, gelecekte Sidekick’i diğer dillere ve bölgelere de genişletmeyi planlıyor. Shopify’daki tüm özelliklerden en iyi şekilde yararlanabilmek için ihtiyaç duyulan tüm bağlamı ve rehberliği sunan yapay zeka asistanı, belirli ürünleri, siparişleri ve müşterileri anladığı için müşteri segmentleri oluşturmaya yardımcı olabiliyor. Ayrıca, analizlerle ilgili içgörüler konusunda yol gösterebiliyor.

  • Medya Editörü

Shopify, altı ay önce Medya Editörü aracı ile yapay zeka görseli oluşturmayı kullanıma sundu. Bu süre içinde satıcılar, yapay zeka tarafından oluşturulmuş 1 milyonun üzerinde görseli vitrinlerine kaydetti. Shopify Summer ’24 sürümünde bu aracı geliştirdi. Bu araç ile yapay zeka görsel düzenleme ile birlikte Online Mağaza Düzenleyici ve E-Posta Düzenleyici gibi görseller her yere uygulanabilecek. Ayrıca, hareket halindeyken profesyonel resim düzenleme için bu araç Shopify mobil uygulamasına da eklendi.

  • Magic

Yapay zeka destekli ürün oluşturma aracı Magic, mağazalara yeni ürünler eklemeyi daha kolay ve daha hızlı hale getiriyor. Magic, Shopify Summer ’24 Editions’ta tüm ürün kategorileri için anında kişiselleştirilmiş ve akıllı öneriler sunuyor. Yeni ürünlere renk, boyut ve stil gibi doğru özellikleri atayarak, listeleme hatalarını en aza indiriyor. Böylece müşterilerin ürünleri online mağazalarda, sosyal medyada ve pazaryerlerinde kolayca bulabilmesini sağlıyor.

  • Shopify Inbox

Online alışveriş yapanlara sorularına gerçek zamanlı olarak cevap vermek, satıcıların kısıtlı zamanını alabilir. Shopify Summer ’24 Editions’ta, Shopify Inbox’ı kullanan mağazalar için mağazaya özel bilgilere dayanarak gelen müşteri sohbetine hızlı bir şekilde yapay zeka tarafından oluşturulan bir yanıt önerilecek. Bu özellik ile yanıtı onaylama veya düzenleme ve gönderme yapılabiliyor.

  • POS

Shopify Summer ’24 Editions güncellemeleri arasında şahsen satışı basitleştiren özellikler de bulunuyor. POS’a yönelik yeni özelliklerde, satıcılar tek dokunuşla dijital makbuz sunabilecek. Mağaza içi müşteri Shop Pay kullanıcısıysa, e-postası ödeme sırasında gösterilecek, burada dijital makbuz alabilecek ve pazarlamayı tercih edebilecek. Bir ürünün iade edilip edilemeyeceğinin otomatik olarak algılanması ve personele bunun nedeni hakkında bilgi verilmesi gibi özellikler de yer alacak.

“Ticaretin geleceğini şekillendiriyoruz”

Shopify, “Shopify Summer ’24 Editions” hakkında şu değerlendirmeyi yaptı; “Shopify Summer ’24 Editions, tüm birleştirilmiş yazılımların mükemmel olmadığına; ancak tüm harika yazılımların birleştirilmiş olduğuna dair sarsılmaz inancımızı yansıtıyor. Bu basitlik, işinizi yürüten yazılımın maliyetlerini ve karmaşıklığını artırmadan yeni pazarlara açılmanıza olanak tanıyor. Giderleri değil, geliri ölçeklendirin. Birlikte sadece ürünler üretmiyoruz; ticaretin geleceğini şekillendiriyoruz.”

“Shopify bu sürümde ayrıntılara odaklanıyor”

Shopify EMEA Genel Müdürü Deann Evans, “Her sürümde yayınladığımız ürünler, satıcılarımızın ihtiyaçlarını ve girişimciden işletmeye ve geliştiriciye kadar ticaretin sürekli değişen taleplerini karşılamak ve aşmak için geliştirildi. Tüm birleştirilmiş yazılımlar harika değildir, ancak tüm harika yazılımlar, kullanıcılar için uyumlu bir şekilde çalışacak şekilde her yeni özellikle birlikte ölçeklenir ve büyür. Shopify bu sürümde ayrıntılara odaklanıyor, her hizmeti iyileştiriyor ve satıcılar ve onların tüketicileri için gerçek anlamda birleşik bir ticaret deneyiminin nasıl görüneceğini yeniden tasarlıyor.” ifadelerini kullandı.

DETAYLAR İÇİN TIKLAYIN!

Shopify, Winter ’24 Edition’ı piyasaya sürdü; satıcılar yerelleştirilmiş online mağazalar açabilecek

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds