Ara
Close this search box.

Shopify, Almanya’daki en popüler e-ticaret yazılımı oldu!

Almanya'da küçük ve orta ölçekli online mağazalar genellikle Shopify'ın e-ticaret yazılımıyla çalışıyor. Şirketin ülkedeki pazar payı neredeyse yüzde 40'a ulaştı. Alman yazılım sağlayıcıları Shopware ve JTL de ilk üç arasında yer alıyor.

Shopify

Yazılım sağlayıcısı Uptain, Almanya’daki e-ticaret yazılımlarının popülaritesi hakkında bir çalışma yaptı. Bu çerçevede, bin 500’den fazla küçük ve orta ölçekli online mağaza analiz edildi. E-ticaret yazılım sağlayıcısı Shopify, yüzde 39,9’luk pazar payıyla birinci sırada yer aldı. Alman şirketi Shopware, yüzde 25,1’lik pazar payıyla ikinci sırada yer alırken, JTL’nin pazar payı %12,3 olarak kaydedildi. Magento, Prestashop ve özel yapım mağazalar çok daha alt sıralarda yer aldı. Bu tür yazılımlar daha çok büyük online mağazalar tarafından kullanılıyor.

Shopify, 2018’den bu yana pazar payını artırdı

Çalışmaya göre, Shopify, 2018 yılından bu yana pazar payını yüzde 35,5 oranında artırdı. Öte yandan, özel yapım mağazaların popülaritesi yüzde 13,2 oranında azaldı. Bunun nedeni, çoğu KOBİ’nin bu tür online mağazaları karşılayamaması olarak kaydedildi. Shopify nispeten ucuz olduğu için popüler bir alternatif haline geldi.

“Shopify’ın önümüzdeki beş yıl içinde yavaşlaması olası görünmüyor”

Uptain CEO’su ve Kurucusu Julian Craemer, “Shopify, basit bir kullanıcı deneyimi ve güçlü pazarlama ile Alman KOBİ online mağaza pazarını fethetmeyi başardı. Uygulamada, yerel mağaza sistemlerinin birçok açıdan geride kaldığı açıkça görülüyor. Shopify’ın başarısının önümüzdeki beş yıl içinde yavaşlaması pek olası görünmüyor.” ifadelerini kullandı.

Özel sitelerin ziyaretçi sayıları fazla

Öte yandan, web sitesi trafiğine bakıldığında, özel olarak oluşturulmuş mağazaların ortalama olarak en fazla ziyaretçiye sahip olduğu görülüyor. Shopify’ı kullanan online mağazalar bu trafiğin yarısından daha azını oluşturuyor. Bu sebeple özel olarak oluşturulmuş mağazalar online satıcılar için hala ilginç bir seçenek olarak görülüyor.

Shopify büyüyor ama kar etmiyor

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds