Ara
Close this search box.

Sevgililer Günü online harcamaları 7 kat artırdı

Sevgililer Gününde online alışveriş harcamalarda 7 kat artış gözlendi.
Sevgililer Gününde online alışveriş harcamalarda 7 kat artış gözlendi.

Pandemi kısıtlamaları online tüketicilerin alışveriş davranışlarını değiştirmeye devam ediyor. Bunun son örneği Sevgililer Gününde görüldü. Tüketiciler, fiziksel mağazalar yerine online mağazalara yöneldi.

Online ödeme sitemi Param’ın verilerine göre, 1-14 Şubat 2021 tarihleri arasında sistem üzerinden gerçekleşen online işlem adedi, geçen yılın aynı dönemine göre 27 kat arttı. Toplam online harcamalar ise yaklaşık 7 kat artış kaydetti. Bununla birlikte ortalama harcama tutarının da yüzde 75 azaldığı görüldü.

Online alışveriş tutarı yüzde 576 yükseldi

Param’ın Sevgililer Günü istatistiklerine göre;

  • 1-14 Şubat 2021 tarihleri arasında online işlem hacmi ve online alışveriş tutarı, geçen yılın aynı dönemine kıyasla arttı.
  • Online alışveriş tutarı ise yüzde 576 yükseldi.
  • Ortalama harcama tutarında ise, düşüş görüldü. 2020 yılında 974 TL olan ortalama harcama tutarı, 2021 yılının aynı döneminde 246 TL’ye geriledi.
  • Bu yıl en fazla harcama yapılan şehirler sırasıyla; İstanbul, İzmir, Ankara, Gaziantep ve Antalya oldu.
  • Online alışverişler şubat ayının ilk haftasında daha yoğun oldu.

“Değişen tüketici alışkanlıkları kalıcı olacak”

Param’dan yapılan açıklamada, pandeminin tüketici alışkanlıklarında büyük değişimlere yol açtığını hatırlatıldı. Sevgililer Gününde işlem adetleri ve işlem hacimlerinde 2020’ye göre ciddi sıçramalar yaşandığına dikkat çekilen açıklamada, “Değişen tüketici alışkanlıklarının önümüzdeki yılarda da kalıcı olacağını öngörüyoruz.” denildi.

Online alışverişte eve teslimat avantaj

Diğer taraftan AdColony’nin düzenlediği Sevgililer Günü anketine göre, araştırmaya katılanların yüzde 74’ü bu yıl Sevgililer Günü’nde online alışverişi tercih etti. Yüzde 44’ü ise online alışverişi eve teslimat avantajı için tercih etti.

EG Bilişim Teknolojilerinden yapılan açıklamaya göre, dijital pazarlamayı etkin şekilde kullanan markalar, 14 Şubat için cazibe merkezi oldu. AdColony’nin araştırmasına göre, katılımcıların yüzde 88’i sevdiklerine mobil cihazlarında karşılaştıkları reklamla hediye satın almaya karar veriyor. Katılımcıların yüzde 36’sı ise dijital bir reklamı görüp birkaç gün içerisinde hediye satın aldığını ifade ediyor. Böylece, dijital pazarlamanın tüketici alışveriş alışkanlıkları ve tercihleri üzerindeki etkisi ortaya çıkıyor.

Sevgililer Günü kadınlar kıyafet, erkekler çiçek hediye etti

Öte yandan, NG Araştırma Şirketi tarafından yapılan araştırmaya göre, katılımcıların yüzde 39’u Sevgililer Gününü “sevgilerini hissettirmek için bir fırsat” olarak görüyor. Yüzde 19’u da “hediye alıp vermeye güzel bir sebep” olduğu için kutluyor.

Araştırma sonuçlarına göre;

  • Erkeklerin yüzde 45’i sevgilerini hissettirmek için 14 Şubat’ı fırsat olarak görüyor; yüzde 21’i ise partnerinin beklentilerini karşılamak için kutluyor.
  • Kadınların yüzde 35’i, sevgilerini hissettirmek için bu günü fırsat olarak görüyor; yüzde 25’i ise bu günde hediye alıp vermeyi önemsiyor.
  • Her 10 kadından ikisi, sevgilisine kıyafet almayı tercih ederken; her 10 erkekten ikisinin tercihi ise çiçekten yana oluyor.
Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Amazon
Markalar

Amazon, 250 bin kişiyi işe almayı planlıyor

Amazon, yaklaşan tatil alışveriş sezonunda ABD’de 250 bin ulaşım ve depo çalışanı almayı planlıyor. E-ticaret harcamalarının 2024’ün son çeyreğinde genel tatil satışlarını geride bırakması bekleniyor.

Kırgızistan e-ticaret
E-Ticaret

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kuracak

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kurmayı planlıyor. Kırgızistan Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı, ilgili yasa tasarısını kamuoyunun tartışmasına sundu.

Days
Hours
Minutes
Seconds