Ara
Close this search box.

SanatBurada ile sergilerdeki eserler online olarak satın alınabilecek

SanatBurada
SanatBurada

16. Contemporary Istanbul (CI), “Akrasia” temalı sergiye ev sahipliği yapacak. Hepsiburada ve CI’nın uzun süreli iş birliğinin ilk adımı olarak 5-10 Ekim tarihleri arasında Tersane İstanbul’da düzenlenecek serginin küratörlüğünü Contemporary Istanbul Vakfı ekibi üstlendi. Sergide 14 kadın sanatçının eseri yer alacak. Sergiden elde edilen gelir Tohum Otizm Vakfı’na bağışlanacak.

“Hepsiburada ile çağdaş sanat projelerine imza atacağız”

Contemporary Istanbul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli, “Dünyada ve ülkemizde büyümesi izlenen sanat pazarının dijitalleşmesi ile genişlemesi, genç kitlelerin öncelikli ilgisini alması da kaçınılmaz oldu.” dedi. Bu bağlamda Contemporary Istanbul ve Hepsiburada’nın, sanat ve sanat ekonomisinin dijitalleşmesi için iş birliği yaptıklarını belirten Güreli, “Bununla birlikte iş birliğimizin temelini sanatta dijitalleşme olarak belirlemiş olsak da Hepsiburada ile birlikte Türkiye’de çağdaş sanatın gelişimi için farklı projelere de birlikte imza atacağız.” ifadelerini kullandı.

“SanatBurada sanatseverlerle ilk kez buluşacak”

Hepsiburada Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ender Özgün ise, Hepsiburada’nın yeni oluşturduğu SanatBurada platformunu sanatseverlerle ilk kez Contemporary İstanbul bünyesinde buluşturmaktan mutluluk duyduklarını açıkladı. Özgün, şunları söyledi: “Hepsiburada olarak üretim ekosisteminin geliştirilmesi, kadınlar için fırsat eşitliğinin sağlanması ve girişimcilerin dijital dönüşümlerinin kolaylaştırılması yönünde önemli katkılar sağlamayı misyon ediniyoruz. Teknoloji gücünü toplumsal gelişimin teminatı olan kadınlar için seferber ediyoruz.”

Özgün, “SanatBurada platformu ile sanatın dijital dönüşümüne ve bu yolla sanatın geniş kitleler ile buluşmasına katkı sağlamayı amaçlıyoruz. SanatBurada ile sanat eserleri Hepsiburada kolaylığı ile satın alınabilecek ve HepsiJet kalitesiyle sanatseverlere ulaştırılacak. SanatBurada’nın Contemporary İstanbul’un küratörlüğünde ev sahipliği yapacağı ilk serginin kadın sanatçıların eserlerinden oluşması ve elde edilecek gelirle otizimli bireylerimizin sanat yoluyla gelişimine aktarılacak olması, sanatın ve Hepsiburada’nın kapsayıcı yaklaşımını simgelemesi adına özel bir anlam taşıyor.” şeklinde konuştu.

Sanatseverler, eserleri SanatBurada üzerinde satın alabilecek

Contemporary İstanbul sergi alanında fiziksel olarak gezilebilecek sergi, aynı zamanda SanatBurada platformu üzerinden milyonlarca Hepsiburada müşterisi tarafından izlenmeye açılacak. Sanatseverler, eserleri hem sergi alanında hem de SanatBurada platformu üzerinde inceleyerek satın alabilecek. Eserlerin satışından elde edilecek gelir ise Tohum Otizm Vakfı’na aktarılacak. Eserlerin yeni sahiplerine teslimatı, Hepsiburada’nın HepsiJet hizmet sistemi üzerinden yapılacak.

Sergide eserleri yer alacak kadın sanatçılar şunlar; Azade Koker, Begüm Yamanlar, Belkis Balpınar, Devran Mursaloğlu, Ebru Döşekçi, Ebru Uygun, Günnur Ozsoy, Gamze Kopuz, Hale Tenger, Hayal İncedoğan – Zamanın Gölgesinde,  Jennifer İpekel, Neriman Polat, Nilbar Güres – Petting My Dog, Şerife Bilgili Ercantürk, Şükran Moral.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds