Ara
Close this search box.

PttAVM, Türk Cumhuriyetlerinde e-ihracat ağı kuruyor

PttAVM, Türk Cumhuriyetleri ile geliştireceği e-ticaret ve e-ihracat iş birliği görüşmelerine Kırgızistan ile başladı.

PttAVM

PttAVM, Türk Cumhuriyetlerinde iş birliği ağını genişletiyor. Bu çerçevede ilk iş birliği görüşmesi Kırgızistan ile yapıldı. Kırgızistan Başbakanı Akılbek Caparov, PttAVM Genel Müdürü Hakan Çevikoğlu’nu kabul etti. Çevikoğlu, Caparov’un başkanlık ettiği heyetle e-ticaret ve e-ihracat alanında iş birliği olanaklarını görüştü.

Caparov: Kırgızistan’da posta sistemi modernize edilecek

Türkiye ile Kırgızistan arasında e-ticaret ve e-ihracat alanında iş birliğini öngören görüşmede, Başbakan Caparov, Türkiye ile yapacakları iş birliğiyle Kırgızistan’da posta sisteminin önemli ölçüde modernize edileceğini belirterek, “Bölgede e-ticaretin gelişimi önemli ölçüde desteklenecek.” dedi. Akılbek Caparov, Kırgızistan’ın yalnızca posta hizmetlerinin kalitesinin iyileştirilmesiyle değil, aynı zamanda e-ticaretin aktif büyümesi ve KOBİ’lerin gelişmesi için koşulların yaratılmasıyla doğrudan ilgilendiğini vurguladı. Caparov, ulusal pazaryeri oluşturma ve posta ve lojistik altyapısını modernleştirme misyonu kapsamında önemli adımlar attıklarını söyledi.

PttAVM Genel Müdürü Çevikoğlu: Kırgızistan ile iş birliğini geliştirmeye hazırız

PttAVM Genel Müdürü Hakan Çevikoğlu da, e-ticaretin geliştirilmesi ve posta sisteminin modernizasyonuna yönelik ortak girişimlerin uygulanması konusunda Kırgızistan ile iş birliğini geliştirmeye hazır olduklarını kaydetti. Çevikoğlu, Kırgızistan’da posta ve lojistik altyapısının geliştirilmesi ve e-ticaret fırsatlarının genişletilmesi konuları ile ilgili de bilgiler paylaştı.

“Kırgızistan’la ticaret hacminin 2 milyar dolara çıkarılmasının önü açılacak”

Hakan Çevikoğlu, Kırgızistan’daki iş birliği görüşmelerini bir grup gazeteciye değerlendirdi. Türk Cumhuriyetleriyle e-ticaret ağını genişletmek istediklerini kaydeden Çevikoğlu, bölgede Türkiye’nin e-ihracatına büyük katkı sağlayacak benzer iş birlikleri gerçekleştirmeyi sürdüreceklerini dile getirdi. PttAVM Genel Müdürü, şunları söyledi:

“Yapacağımız iş birliği ile hem Türkiye’de e-ticaret altyapısında uyguladığımız teknolojileri Kırgızistan’a aktaracağız hem de bölge ile e-ihracatın gelişmesinin önünü açacağız. Kırgızistan ile mevcutta 1.5 milyar dolarlık ticaret hacmimiz bulunuyor. E-ihracatın karşılıklı olarak kısa sürede geliştirilmesi ile ticaret hacminin 2 milyar dolara çıkarılmasının önü açılacaktır. Ülkemiz için bölgenin büyük bir potansiyel olduğunu düşünüyoruz. Bu tür iş birlikleri yalnızca Kırgızistan’la da kalmayacaktır. Bölgemizde yeni iş birlikleri hedefliyoruz ve bu doğrultuda temaslarımızı sürdürüyoruz.”

PttAvm’den Türk firmalarına Çin’e giriş imkanı

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds