Ara
Close this search box.

Pandemideki yavaşlama e-ticarete talebi azaltmıyor

pandemi
Pandemi

Yeni araştırmalara göre, e-ticaretin yükselişi devam ediyor. Zira Covid-19 pandemisi etkisini tamamen kaybetse dahi küresel düzeyde perakende satış işlemlerinin yüzde 51 oranında e-ticaret sektöründe gerçekleşmesi bekleniyor.

Kullanıcılar pazaryerlerinden daha fazlasını bekliyor

Danışmanlık şirketi Wunderman Thompson Commerce’in, 28 bin tüketicinin katılımı ile gerçekleştirdiği araştırmaya göre; Birleşik Krallık’ta e-ticaret işlemlerinin yüzde 27’si Amazon platformu üzerinden gerçekleşiyor. Araştırma, ayrıca, dünyanın dört bir yanındaki tüketicilerin yüzde 56’sının Amazon ve diğer pazaryerlerinin daha fazla vergi ödemelerini ve topluma daha büyük katkılarda bulunmalarını istediklerini vurguladı.

Tüketicilerin geliştirdiği bu hassasiyete karşın, e-ticarete olan küresel talep büyümesi de devam ediyor. Araştırmanın katılımcılarının yüzde 72’si; 2020 yılındaki kapanma dönemlerinde e-ticaretin kendileri için vazgeçilmez olduğunu ifade etti. Ayrıca, katılımcıların yüzde 73’üne göre; 2021 yılının son çeyreğinde e-ticarete talep artış gösterecek.

Pandeminin küresel alışveriş alışkanlıkları üzerindeki etkileri devam ediyor

Covid-19’un varlığı, tüketicilerin birçoğunu fiziksel mağazalardan alıkoymaya devam ediyor. Araştırmaya göre, katılımcıların yüzde 41’i pandemi sebebiyle fiziksel ortamda alışveriş yapmaktan kaçınıyor. Ancak, geçen sene yapılan araştırmada bu oran yüzde 48 seviyesindeydi.

Araştırmanın şaşırtıcı sonuçlarından biri de kullanıcıların fiziksel mağazaları olan şirketlerden tamamen vazgeçmemesi oldu. Araştırmaya göre, dünya genelindeki tüketicilerin yüzde 66’sı, çevrim içi alışveriş yaparken fiziksel mağazaları olan şirketleri tercih ediyor. Araştırma, ayrıca, işletmelerin e-ticarete olan yoğun taleple birlikte operasyonlarını daha hızlı dijitalleştirmesi gerektiğinin altını çizdi.

“E-ticaret artık tamamlayıcı bir satış kanalı olarak nitelendirilemez”

Araştırmanın bir diğer sonucuna göre de müşteriler, satıcılardan daha büyük beklentiler içinde… Katılımcıların yüzde 73’ü e-ticaret operasyonlarında işletme sahiplerinin hizmet ve genel deneyimi sunma anlamında gelişim göstermesi gerektiğini ifade ediyor. Çevrim içi satış yapan mağazaların dikkat etmesi gereken en önemli hususlardan biri de sosyal medya üzerinden yürütülen operasyonlar… Zira araştırmanın katılımcılarının yüzde 44’ü, sosyal medya platformlarını alışveriş amacıyla kullandıklarını belirtti. Katılımcıların yüzde 56’sı ise, ilerleyen dönemde sosyal medya platformlarını alışveriş amacıyla kullanmayı düşündüklerini iletti.

Wunderman Thompson Commerce’in danışmanlık ve inovasyondan sorumlu başkanı Hugh Fletcher, araştırmanın sonuçları ile ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti; “E-ticaret artık tamamlayıcı bir satış kanalı olarak nitelendirilemez. Araştırmalarımıza göre e-ticaret ilerleyen dönemde tüketicilerin bir numaralı perakende satın alım kanalı haline gelecek. Hepimiz geçmiş yıllarda bu alana yönelen şirketlerin şu anda bu yatırımın meyvelerini topladığını gözlemliyor. Bu minvaldeki başarı hikayelerinin ilerleyen dönemde gündemimizi daha sık meşgul ettiğini hep birlikte göreceğiz.”

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds