Ara
Close this search box.

Pandemide tekstil sektörünü e-ticaret ayakta tuttu

tekstil
tekstil

Pandemi, bazı sektörlerin büyük zarara uğramasına sebep oldu. Fakat bazı sektörler de salgını krize çevirdi. E-ticaret de bunlardan biri durumunda. Dünya genelinde yaşanan kısıtlamalar nedeniyle bir çok işletme fiziksel mağazalarını kapattı ve e-ticaret kanallarını kullanmaya başladı. E-ticaret, kısıtlamaların yaşandığı dönemde insanların ihtiyaçlarını karşılanmasını sağladı.

Tekstilde e-ticaret satışları arttı

Covid-19 salgını ile geride kalan 1 yılı değerlendiren Tommy Life Genel Müdürü Adem Erdal, “Koronavirüs ülkemize girdiğinde biz de ne yapacağımız konusunda pek fikir sahibi değildik. Her şirket gibi biz de bu süre zarfında bekledik ve farklı kararlar aldık. Tommy Life olarak 100 ülkeye toptan ürün ihraç ediyoruz. E-ticaret, ilk koronavirüs vakası görüldüğünde satışlarımızın az bir bölümünü oluşturuyordu. Covid-19 salgını sırasında, e-ticaret hacmimiz arttı.” dedi.

Rekorlar kırılan bir dönemi geride bıraktıklarını ifade eden Erdal, bu süre zarfında e-ticaret bölümündeki ciro hedeflerini yükselttiklerini vurguladı. Şirket CEO’su, sözlerine şöyle devam etti: “Spor ve rahat giyimler satıyoruz. İnsanlar evde kaldıkça bu ürünlere olan ilgi arttı ve bizim yükselişimiz de bu şekilde başladı. E-ticaret satışlarının arttığını gördük ve bu konuyla alakalı yeni yatırımlar yaptık. Depomuzu büyüttük, lojistik kalitemizi artırdık.” Erdal, bu değişimin pandemi sürecinde yaşandığına dikkat çekti.

“E-ticaret yatırım devam edecek”

Rekabetin kaliteyi artırdığını ve tekstil odaklı e-ticaretin giderek büyüdüğünü söyleyen Erdal, “Türkiye’deki e-ticaret platformlarının 40 binlere ulaştıklarını görüyoruz. Bu rekabet, sektör kalitesinin artmasına neden oluyor. E-ticaret işi yürüten markalarla bir araya gelerek, sektörü nasıl geliştirebileceğimizi tartışıyoruz. E-ticaret, tekstil sektörünün ayakta kalmasına neden oluyor ve bunu anlayan bir firma olarak e-ticarete yatırım yapmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Amazon
Markalar

Amazon, 250 bin kişiyi işe almayı planlıyor

Amazon, yaklaşan tatil alışveriş sezonunda ABD’de 250 bin ulaşım ve depo çalışanı almayı planlıyor. E-ticaret harcamalarının 2024’ün son çeyreğinde genel tatil satışlarını geride bırakması bekleniyor.

Kırgızistan e-ticaret
E-Ticaret

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kuracak

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kurmayı planlıyor. Kırgızistan Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı, ilgili yasa tasarısını kamuoyunun tartışmasına sundu.

Days
Hours
Minutes
Seconds