Ara
Close this search box.

Opontia, Türk e-ticaret sitelerine global yatırımcı desteği sağlayacak

Opontia
Opontia

Dubai merkezli Opontia, global çapta büyüme planı hedefliyor.  Dünyanın birçok merkezinde markaların e-ticaret sitelerine yatırım yaparak destek sağlıyor. İş birliği yaptığı markaları global e-ticaret pazarına taşıyan şirket, e-ticaret sitelerine yatırım yaparken, aynı zamanda yatırım da alıyor.

Online platformlar, pandemi sürecinde tüketicilerin öncelikli tercihleri arasında girdi. Böylece e-ticaret hacmi ekonomiye yön vermeye başladı. E-ticaret sitelerinin satın alma davranışlarında öncelikli hale gelmesi, markaların online mecralara daha fazla yatırım yapmasına yol açtı. Bu sebeple e-ticaret şirketleri yatırım alma fırsatlarını değerlendirmeye başladı.

E-ticaret yatırım şirketi Opontia, online satışlarını artırmayı amaçlayan şirketlere destek olmak için Türkiye pazarına girmeye karar verdi. Doğu Avrupa ve MENA (Orta Doğu ve Afrika) bölgelerine odaklanan Opontia, Türk e-ticaret şirketlerine büyük fırsatlar vaat ediyor.

Ungan: Yatırımlarımızın rotasını şimdi de Türkiye’ye çevirdik

Opontia Türkiye Genel Müdürü Yaman Ungan, küresel çapta yeniliğe açık e-ticaret şirketlerine destek olduklarını söyledi. “Yatırımlarımızın rotasını şimdi de Türkiye’ye çevirdik.” diyen Ungan, “E-ticaret markalarına yatırım yaparak küresel pazarlara açmayı ve büyütmeyi hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı. Ungan, şunları söyledi; “Online satışlar yüzde 70 arttı. Bu rakam sektör için çok büyük bir potansiyele işaret ediyor. Türk markaları e-ticaret performanslarını çok daha yükseğe çıkarabilir.”

“Türkiye, e-ticaret en hızlı büyüme oranıyla birinci olacak”

Undan, Statista 2021 e-ticaret verilerine göre, Türkiye’nin 2020-2025 döneminde her yıl ortalama yüzde 14,59 oranında büyüme kaydederek, perakende e-ticaret sektöründeki en hızlı büyüme oranıyla dünya sıralamasında birinciliğe ulaşmasının beklendiğine dikkat çekti. Opontia Türkiye Genel Müdürü, sözlerine şöyle devam etti:

“Bu avantajı fırsata birlikte dönüştürmek için Türkiye’ye yatırım yapmaya karar verdik. Pandemide değişen tüketici davranışlarının bir kısmı zaman içinde alışkanlığa dönüşmeye başladı. Bunların başında online alışveriş geliyor. Tüketiciler satın alma deneyimini e-ticaret sitelerine kaydırıyor. Bu da yenilikçi yaklaşımlara yatırım yapmayı gerektiriyor. Türkiye perakende e-ticaret gelişiminde birinci sıraya yükselirken, pastasını da büyütebilir.”

Meyer: E-ticaret siteleri için küresel bir yatırım ağı sunuyoruz

Opontia Kurucu Ortağı Manfred Meyer ise, Türkiye e-ticaret pazarı hakkında önemli veriler paylaştı. Geçtiğimiz yıl Türkiye’de 11 bin e-ticaret sitesinden 7,8 milyon TL değerinde sipariş verildiğini; bu siparişlerde 46 milyonu aşkın ürün satıldığını belirten Meyer, e-ticaret satışlarının bir önceki yıla göre yüzde 69,28 arttığına işaret etti. “Bu satışlar çok büyük bir potansiyel barındırıyor.” diyen Meyer, şunları kaydetti: “Opontia olarak bu ivmeyi sağlıklı ve sürdürülebilir bir şekilde büyütmek isteyen e-ticaret siteleri için küresel bir yatırım ağı sunuyoruz. Bu şekilde gelecekteki partnerlerimizle şimdiden ortak bir yol çiziyoruz.” açıklamasında bulundu.

Johnston: Türk markalarını global pazarlara açmayı hedefliyoruz

Opontia Kurucu Ortağı Philip Johnston ise, başarılı Türk markalarını Avrupa, Orta Doğu ve ardından global pazarlara açmayı hedeflediklerini vurguladı. Johnston, yatırım yapmayı düşündükleri şirketlerin profilleri hakkında şu bilgileri paylaştı; “Ağırlıklı olarak mutfak, banyo, spor, ev, oyuncak gibi dönemsel olmayan ürünlere odaklanıyoruz. Yatırım yapacağımız markalar için rakamsal iki kriterimiz var: Aylık en az 50 bin TL ciro ve 10 bin TL net kâr. Sonrasında marka sahiplerinin operasyonel yükünü biz üstleniyoruz. Böylece onlar da asıl uzmanlıkları olan markalarına odaklanabiliyor.”

Opontia hakkında

Opontia, Philip Johnston ve Manfred Meyer tarafından Mart 2021’de Dubai’de kuruldu. Şirket, global çapta büyüme planı hedefliyor. Dünyanın birçok merkezinde markaların e-ticaret sitelerine yatırım yaparak destek sağlıyor. İş birliği gerçekleştirdikleri markaları global e-ticaret pazarına taşıyan şirket, ek büyüme oluşturarak, bu payı marka sahipleri ile paylaşıyor. Opontia, e-ticaret sitelerine yatırım yaparken aynı ölçüde büyüyen şirketleri için de yatırım almaya devam ediyor. Şirket, kısa zaman içinde 20 milyon dolarlık “send round” yatırımı alarak gelişimine destek sağlıyor.

Kuruculardan Philip Johnston, daha önce McKinsey’de yönetim danışmanlığı yaptı; ticaret stratejisi, özel sermaye fonu, şirket birleşmeleri ve entegrasyon alanlarında uzmanlaştı. Güney Afrika, Londra ve New York bölgelerde de özel sermaye fonları ve yatırım bankalarında deneyim edindi. Diğer kurucu Manfred Meyer ise, Güneydoğu Asya’nın en büyük e-ticaret platformu Lazada ve Orta Doğu’nun önde gelen e-ticaret enabler’ı Next Commerce’de üst düzey yöneticilik yaptı.

Orta Doğu ve Afrika’da yüksek performanslı e-ticaret işletmelerini satın alan ve ölçeklendiren şirket, marka oluşturma ve ölçeklendirme, ürün tasarımı ve lansmanı, lojistik ve KOBİ finansmanı konularında kapsamlı deneyime sahip e-ticaret uzmanlarından oluşan bir ekip tarafından yönetiliyor. Dubai’deki merkez ofis ile Orta Doğu ve Afrika’da çalışıyor ve dünyanın önde gelen yatırımcılarından bazıları tarafından destekleniyor. Şu anda Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan’da ofisleri var ve BAE, KSA, Bahreyn ve Kuveyt’te satın alma ve satış yapıyor.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds