Ara
Close this search box.

Online tüketiciler sürdürülebilir teslimat için harekete geçilmesini istiyor

sürdürülebilir teslimat
sürdürülebilir teslimat

E-ticaret nakliye platformu Sendcloud tarafından Birleşik Krallık’ta yapılan ankette, sürdürülebilir teslimat konusunda çarpıcı veriler elde edildi. Ankete göre, her 10 tüketiciden 7’si, teslimatlarındaki karbondioksit emisyonlarının kamuya açık hale getirilmesinin sürdürülebilirlik anlamında faydalı olabileceğine inanıyor.

Tüketiciler, sürdürülebilir teslimat uğruna eve teslimat seçeneğinden bile feragat edebilir

Sendcloud’un ankete katılanların yüzde 62 gibi büyük bir bölümü, emisyon bilgileri sağlandığında eve teslimat yerine gel-al seçeneğini bile kullanabileceğine işaret ediyor. Dünya Ekonomik Forumu’nun farklı bir araştırması ise, kamu ve özel sektör kurum ve kuruluşlarının bu konuya öncelik vererek birlikte çalışması halinde teslimat sırasında açığa çıkan emisyonların 2030 yılına kadar yüzde 30’a kadar azaltılabileceğini gösteriyor.

Satıcılar, mevcut teslimat seçeneklerinin yanı sıra sürdürülebilir teslimat için de bir seçenek sunarak bu talebi kolayca karşılayabilirler. Ayrıca, her 10 tüketiciden 8’i “yeşil teslimat” seçenekleri için fazladan ödeme yapmaya istekli olduğundan, satıcılar, faturayı tek başına üstlenmek zorunda değiller. Ankete göre, katılımcıların yüzde 46’sı “yeşil teslimat” seçeneği için 1 sterlin üzerinde ekstra ücret ödeyebileceklerini belirtiyor.

“Ağaç dikerek emisyonları azaltmak tüketicileri çevreci olmaya ikna edebilir”

Sendcloud CEO’su Rob van den Heuvel, tüketicilerin, daha sürdürülebilir teslimat seçenekleri ve satın alımlarının çevre üzerindeki tüm etkilerini görmek istediğini belirtti. Heuvel, “Hükümetin adımları, paket teslimatlarının sürdürülebilirlik açısından verimliliklerinin artmasına yardımcı olsa da satıcıların ve tüketicilerin kendilerinin yapabileceği çok şey var.” diyor.

“Karbondioksit emisyonları hakkında bilgi sağlamak ve varsayılan olarak en sürdürülebilir seçeneği önceden işaretlemek, tüketicileri ödeme sırasında en sürdürülebilir teslimat seçeneğini seçmeye teşvik ediyor.” ifadelerini kullanan Heuvel, “Sürdürülebilirlik simgesi gibi basit bir şey veya ağaç dikerek emisyonları telafi etmek bile tüketicileri çevreci olmaya ikna etmede uzun bir yol kat etmemizi sağlayabilir. Satıcılar, müşterileri ile net bir şekilde iletişim kurarak kendi üzerlerine düşeni yapabilirler. Satıcıların, tüketicilere çevreci olma ve temiz olanı seçme seçeneği sunarak bilinçli bir şekilde teşvik üretmesi gerekiyor.” sözlerini kaydetti.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds