Ara
Close this search box.

Nevzat Aydın: 28 yıl sonra Amazon’dan aynı siparişi veremiyorum

Yemeksepeti Kurucusu Nevzat Aydın, “Amazon'daki kendi siparişlerime baktım. İlk siparişi 1996 yılında vermişim. Az da değil. Türkiye'ye sorunsuz gelmiş. Aradan 28 yıl geçmiş. Şu anda aynı siparişi veremiyorum. Bu nasıl bir globalleşme? Nasıl küresel düzene ayak uydurma? Nasıl bir internet politikası olabilir? Bunu anlamakta ve kabullenmekte zorluk çekiyorum.” dedi.

Nevzat Aydın

Yemeksepeti Kurucusu Nevzat Aydın, CNBC-e’ye önemli açıklamalarda bulundu. “Türkiye’de son dönemde, özellikle girişim ekosisteminde yatırımcının ne kadar kalifiye olup olmadığına baktığınızda bu düzenlemelerdeki bozukluk etkili mi?” sorusu üzerine Aydın, “Yerli yatırımcının çok umurunda olduğunu zannetmiyorum. İnternete yatırı yapan yerli yatırımcı profili biraz değişti. Bir dönem sadece internetle ilgilenen holdingler yatırım yapıyordu. Bir dönem Türkiye’nin eski sanayi şirketleri yatırım yaptı.” diye konuştu.

“Dışarıdan sıcak para akışında problem devam ediyor”

Nevzat Aydın: “Son 15-20 yıl içinde bir şekilde bir yerden zengin olmuş profillerin ve holdinglerin büyük bir büyüme ve geri dönüş beklentisi ile internete yatırım yaptığını görüyoruz. Portföylerinin bir kısmını da klasik anlamda emlak ve altın yatırımlarından çıkartıp, internet yatırımlarına girdiğini görüyoruz. Bu, ekosistem için tabii ki iyi. Sonuçta yatırım alan girişim sayısı giderek artıyor, içeriden para geliyor. Dışarıdan sıcak para akışına baktığımızda orada problem devam ediyor. Yani Türkiye’nin globalleşmesinde, yurt dışı ilişkilerinde, vatandaşlarının vizyonunda bu sorunları bulmak mümkün.” ifadelerini kullandı.

Nevzat Aydın: Amazon’da aynı siparişi veremiyorum

Nevzat Aydın, sözlerinin devamında şunları kaydetti; “Ben Amazon’daki kendi siparişlerime baktım. İlk siparişi 1996 yılında vermişim. Az da değil. Türkiye’ye sorunsuz gelmiş. Aradan 28 yıl geçmiş. Şu anda aynı siparişi veremiyorum. Bu nasıl bir globalleşme? Nasıl küresel düzene ayak uydurma? Nasıl bir internet politikası olabilir? Bunu anlamakta ve kabullenmekte zorluk çekiyorum. Ayrıca, hükümet ve siyaset tarafında bireylerin çabaları var. Yani gerçekten insanlar uğraşıyor. Herhalde bürokratik yapıda ya da başka bir takım grupların ya da şirketlerin öncelikleri daha ön plana çıkıyor olabilir. Orada tercih gerektiğinde karar merciinin o tercihi vatandaşların tarafında kullanması lazım. Son zamanlarda bunun olduğunu hissetmiyorum.”

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds