Ara
Close this search box.

Netflix, e-ticarete adım attı

Netflix
Netflix

Netflix’in online mağazası resmen satışa başladı. Şimdilik sadece Amerika Birleşik Devletleri’nde kullanıma sunulan “Netflix.shop” adlı sitede ünlü markalarla ve tasarımcılarla küratörlü ortaklıklarla tasarlanacak ürünler satışa sunuluyor. Talebi artırmaya yönelik sınırlı sayıda ürünlerin bulunacağı e-ticaret sitesindeki ürünler, büyük perakendeciler ile kurulacak ortaklıklar ile diğer kanallardan da satılacak. Siteden alışveriş yapmak için Netflix abonesi olma zorunluluğu bulunmuyor.

Netflix’e özel ürünler de satışa sunulacak

Netflix.shop’taki ürünlerin fiyat aralığı 30 ila 135 dolar arasında değişiyor. Sitede şimdilik baskılı tişörtler, bileklikler, kolye, saat ve şapka gibi ürünler bulunuyor. Sadece İngilizce dilinde sunulan sitede diğer dillerde satış olup olmayacağı henüz netleşmedi. Henüz sadece anime serileri Yasuke ve Eden’dan ürünler sunuluyor. Sitedeki ürünlerin tasarımcılardan bazıları şunlar; sokak giyimi markası Hypland’ın kurucusu Jordan Bentley, mücevher tasarımcısı Kristopher Kites, sanatçı Nathalie Nguyen.

Netflix, gelecek haftalarda markalı ev eşyaları ve koleksiyon ürünleri ile mağaza portföyünü genişletmeyi planlıyor. Sitede, Netflix’e özel ürünlerin de satışa sunulacağı belirtiliyor. Netflix markalı moda ürünlerinin Japon modaevi Beams imzalı olacağı kaydediliyor.

Netflix Tüketici Ürünleri Başkan Yardımcısı Josh Simon, e-ticaret sitesi ile dizi ve film hayranlarına sevdikleri hikâyeler ile bağ kurmalarını sağlamayı planladıklarını söyledi. Simon, “Onları, hikâye anlatımının gücünü ortaya çıkaran sanatçı ve tasarımcılarla tanıştırmaktan heyecan duyuyoruz.” dedi.

Amazon ve Walmart ile anlaşma yaptı

Netflix’in daha önce içeriğine bağlı ürünleri satmak için Amazon ve Walmart gibi şirketlerle anlaşmalar yaptığı bildirilmişti. Yeni online mağaza, Netflix’in, birçok rakibinin aksine yayın yapma sitesi reklam yayınlamadığından, reklam geliri eksikliğini telafi etmek için izleyicilerin ürünlere olan ilgisinden yararlanmasına olanak tanıyor. Netflix, 2021’in ilk çeyreğinde 4 milyonun biraz altında abone ekleyerek 6 milyon yeni abone tahmininin gerisinde kaldığını bildirdi. Bu çeyrekte Netflix sadece 1 milyon yeni üye bekliyor.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Amazon
Markalar

Amazon’da “ofise dönüş” krizi

Amazon çalışanları arasında yapılan bir ankete göre, çalışanların neredeyse 4’te 3’ü ofise dönüş zorunluluğunun ardından istifa etmeyi düşünüyor.

Mubadala Getir
Markalar

Getir’in Mubadala’ya devri onaylandı!

Hızlı teslimat ve e-ticaret platformu Getir, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli yatırım şirketi Mubadala’ya devrediliyor. Rekabet Kurumu, Mubadala’nın devir başvurusunu onayladı.

Days
Hours
Minutes
Seconds