Mubadala, Getir’i devralmak için başvuru yaptı

Abu Dabi merkezli yatırım şirketi Mubadala, Getir'in market ve yemek teslimatı işlerinin çoğunluk ve kontrol hisselerini almak üzere Rekabet Kurumu'na başvuru yaptı.

Mubadala

Abu Dabi merkezli yatırım şirketi Mubadala Investment Company PJSC, Getir Perakende Lojistik Anonim Şirketi’nin tek kontrolünü devralmak için Rekabet Kurumu’na başvurdu. Konuya ilişkin duyuru, Rekabet Kurumunun internet sitesinde yayımlandı.

Mubadala, Getir’in Türkiye operasyonlarında çoğunluk hisseye sahip olmuştu

Getir, 24 Haziran’da, Mubadala’nın da yer aldığı yatırım turunda 250 milyon dolarlık yatırım almıştı. Bu yatırım sonrası stratejik bir yeniden yapılanmaya giden Getir, bundan sonra her biri farklı pazar fırsatlarına odaklanan iki ayrı grup olarak faaliyetlerine devam edeceğini duyurmuştu. İlk grubun Getir’in Türkiye’deki online market ve yemek teslimatı hizmeti işine odaklanırken, ikinci grubun ise Getir’in e-ticaret, finans, mobilite ve ABD’deki FreshDirect’in de olduğu diğer faaliyetlerini yürüteceği belirtilmişti.

Öte yandan, Getir’in mevcut hissedarlarından Mubadala Investment Company’ın şirkete ek sermaye sağlayarak, Getir’in Türkiye’deki online market ve yemek teslimat hizmeti işinde yönetime ve çoğunluk hissesine sahip olacağı aktarılmıştı. Getir’in kurucusu Nazım Salur şirkette aktif rol almayacağı iddia edilmişti.

Mubadala hakkında

Abu Dabi Hükümeti tarafından kurulan Mubadala, Abu Dabi için güçlü finansal getiriler ve somut sosyal faydalar sağlıyor. Abu Dabi ekonomisinin büyümesine ve çeşitlenmesine katkıda bulunmayı amaçlayan ortaklıkları ve uzun vadeli, sermaye yoğun yatırımları yönetiyor. Yerel, bölgesel ve uluslararası yatırımlardan oluşan çok milyar dolarlık bir portföyü yöneten şirket, çeşitli sektörlerde küresel kuruluşlarla ortaklık kuruyor.

Getir yeniden yapılanıyor; ikili yönetim olacak