Ara
Close this search box.

Meta’nın geliri yılın ilk çeyreğinde artış gösterdi

Meta

Şirketin geçen yılın aynı dönemine kıyasla geliri yüzde 3 artış gösterdi. Meta’nın açıkladığı rakamlara göre, 2022’nin ilk çeyreğinde 27,9 milyar dolar gelir elde ettiği kaydedildi. Meta’nın gelirlerindeki artışın arkasındaki en büyük etken, pandemi sürecinde artan dijital kullanım ve reklam harcamaları oldu.

Şirket, bu dönemde art arda 3 çeyrekte yaşanan düşüşün ardından gelirini artırmış oldu. Şirketin bu dönemde elde ettiği gelir, 27,7 milyar dolar olan piyasa beklentilerini geride bıraktı.

Gelir arttı ama kar azaldı

Meta’nın net karı ise yüzde 24’lük bir düşüşle 5,7 milyar dolara geriledi. Şirket, geçen yılın aynı döneminde 7,5 milyar dolarlık kar açıklamıştı. Meta’nın hisse başına karı da 2022’nin ilk çeyreğinde 2,72 dolar iken bu yılın aynı döneminde 2,20 dolara düştü.

facebook

Meta çatısı altındaki Reality Labs birimi de bu yılın ilk çeyreğinde 3,99 milyar dolarlık zarar etti. Ancak Facebook’un kullanıcı sayısı artmaya devam ediyor. Facebook’un günlük aktif kullanıcı sayısı, mart ayı itibarıyla yıllık bazda yüzde 4 artarak 2,04 milyara ulaştı. Sosyal paylaşım sitesinin aylık aktif kullanıcı sayısı da yüzde 2 artarak 2,99 milyara yükseldi.

Yapay zeka çalışmaları olumlu sonuçlar veriyor

Meta Üst Yöneticisi Mark Zuckerberg, açıklamada yaptığı değerlendirmede, şirketin yapay zeka çalışmalarının uygulamalarında ve işletmesinde iyi sonuçlar verdiğini belirtti. Daha verimli hale geldiklerine de işaret eden Zuckerberg, böylece daha iyi ürünleri daha hızlı üretebileceklerini ve uzun vadeli vizyonlarını geliştirmek için daha güçlü bir konuma gelebileceklerini ifade etti.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds