Ara
Close this search box.

Lojistik sektörünün Çekya çilesi sona erdi

Bu gelişme, Türkiye’nin ihracat açısından önemli bir adımı olarak görülüyor. Özellikle, e-ticaret ve e-ihracat sektörleri için yeni fırsatlar sunacak olan bu gelişme, Türk işletmeleri için önemli bir avantaj olacak. Artık Türk TIR’ları, daha hızlı ve sorunsuz bir şekilde Almanya’ya ulaşabilecek ve e-ihracat işlemlerini daha verimli bir şekilde gerçekleştirebilecek.

Sonuç olarak, Türk TIR’ları için Almanya yolunda yaşanan Çekya darboğazı sona ermiş durumda. Yapılan mutabakat ile birlikte Türk TIR’ları artık kota sınırı olmadan Çekya’yı transit geçebilecek ve Türkiye’nin ihracatı için yeni fırsatlar sunacak. Özellikle, e-ticaret ve e-ihracat sektörleri için önemli bir adım olan bu gelişme, Türk işletmelerine avantaj sağlayacak.

Almanya ile ticarette önemli bir lojistik engeli kalktı

Uluslararası Nakliyeciler Derneği Başkan Yardımcısı Fatih Şener, Türkiye ile Çekya arasında varılan mutabakatın TIR’ların kota engelini kaldırdığını ve TIR’ların Çekya’yı kotasız transit geçebileceğini söyledi. Özellikle Almanya ile ticarette büyük bir engelin kalktığını ifade eden Şener, “Macaristan ile yıllık 130 bin, Slovakya ile herhangi bir kota yokken, Çekya’da kotanın 10 bine düşmesi darboğaza neden oluyordu” dedi. Bu durumun TIR’ların zaman ve enerji maliyetini artırdığını belirten Şener, Çekya’da kota engelinin kalkmasıyla hem zaman hem de enerji maliyeti açısından önemli avantaj sağlanacağını söyledi.

Avrupa‘ya giriş çıkış yapan TIR sayısında 2021’de 1 milyon 425 binden, 2022’de yüzde 15’lik artışla 1 milyon 638 bine yükseldiği açıklandı. Edirne’den Avrupa’ya açılan sınır kapılarından günlük ortalama geçiş yapan TIR sayısında da 2021’de bin 929 iken, 2022’de yüzde 14’lük artışla günlük ortalama 2 bin 198’e yükseldiği belirtildi.

Bu gelişme, Türkiye’nin ihracatını artırmak ve e-ihracat yoluyla dünya pazarlarına daha kolay erişebilmek adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Özellikle e-ticaret sektöründe faaliyet gösteren firmaların, sınır ötesi lojistik işlemlerinde kota engeli yaşamadan daha hızlı ve ekonomik bir şekilde ürünlerini dünya pazarlarına ulaştırabilecekleri düşünülüyor.

 

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Mubadala Getir
Markalar

Getir’in Mubadala’ya devri onaylandı!

Hızlı teslimat ve e-ticaret platformu Getir, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli yatırım şirketi Mubadala’ya devrediliyor. Rekabet Kurumu, Mubadala’nın devir başvurusunu onayladı.

Days
Hours
Minutes
Seconds