Ara
Close this search box.

Küresel yaptırımlar Rusya’da e-ticareti nasıl etkiledi?

e-ticaret
Rusya'da e-ticaret

Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan çatışmalar sonrasında pek çok küresel marka bölgedeki hizmetlerini durdurduğunu açıkladı. Çatışmalar her geçen gün şiddetini artırmaya devam ederken, uygulanan küresel yaptırımlar, Rusya’da e-ticaret satışlarında büyük bir düşüşe yol açtı.

Rusya’nın SWIFT sisteminden çıkarılması Rusya’da e-ticareti olumsuz etkiliyor

Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan çatışmalar artarak devam ederken, pek çok kuruluş ve marka ülkeye yönelik yaptırım kararları açıklıyor. Rusya’yı SWIFT bankacılık iletişim sisteminden bloke etme hamlesi ve onlarca şirketin Rusya’daki satışları durdurma kararları, Rusya’da e-ticaret ekosistemini ve ödeme hizmeti sağlayan firmaları olumsuz yönde etkiliyor.

Rusya’daki cep telefonu pazarında yüzde 15’lik bir paya sahip olan Apple, 1 Mart’ta ürünlerinin Rusya’daki tüm satışlarını durdurduğunu duyurdu. Teknoloji devi tarafından yapılan açıklamada, “Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinden derin endişe duyuyoruz. İnsani çabaları destekliyoruz ve yaşanan mülteci krizine yardım etmek için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

Pek çok marka Rusya’daki faaliyetlerini durdurma kararı aldı

ABD ve diğer ülkeler tarafından Rusya’ya yönelik peş peşe yaptırım kararları açıklanırken, uluslararası firmalar da bölgedeki hizmetlerini durduruyor. Kargo devleri UPS ve FedEx, Rusya’ya teslimatları durduracaklarını ve Ukrayna’dan gelen ve giden gönderileri askıya alacaklarını açıklarken, küresel lojistik şirketi DHL de, her iki ülkeye giden tüm yeni gönderilerin rezervasyonlarını askıya aldığını duyurdu.

Rusya’da 119 mağaza ve bir e-ticaret koluna sahip olan Nike da, ülkedeki faaliyetlerini durdurma kararı aldığını açıkladı. Artan yaptırımlar sonrasında ülkedeki e-ticaret satışlarında da büyük bir düşüş yaşanıyor. Signifyd tarafından paylaşılan verilere göre, Rusya’da e-ticarette alıcılara verilen siparişler, şubat ayının başından bu yana yüzde 53 düşüş yaşarken, Ukrayna’daki düşüş yüzde 96 gibi büyük bir orana ulaştı.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds