Ara
Close this search box.

Kocaeli’ndeki e-ticaret dolandırıcılığı operasyonunda 33 tutuklama

e-ticaret dolandırıcılığı

Kocaeli merkezli 12 ilde düzenlenen eş zamanlı e-ticaret dolandırıcılığı operasyonunda e-ticaret sitelerine koydukları sahte satılık ilanlarda 30 kişiyi 7.3 milyon lira dolandıran 46 şüpheli gözaltına alınmıştı. Şüphelilerden 3’ü serbest bırakılırken, adliyeye sevk edilen 43 kişiden 33’ü tutuklandı.

E-ticaret dolandırıcılığı çetesine operasyon

Kocaeli Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, e-ticaret dolandırıcılığı operasyonunda, e-ticaret sitelerine konteyner, elektrikli araba, kabinli motor ve evcil hayvan gibi değeri yüksek ürünlerin sahte ilanlarını açarak dolandırıcılık yapan bir çeteyi tespit etti. Çeteyi takibe alan ekipler, şüphelilerin kapora ile kargo, nakliye ve sigorta bedelleri gibi bahaneler öne sürerek müşterileri dolandırdığını tespit etti. Çetenin sahte ilanlarla 1 depremzedenin de aralarında bulunduğu 30 kişiyi dolandırdığı belirlendi. Şüpheli kişilerin hesaplarını inceleyen ekipler, kısa sürede 7 milyon 369 bin 713 liralık para girişi ve çıkışı olduğunu saptadı.

Zanlılardan 33’ü tutuklandı

Şüphelilere yönelik 9 Ocak tarihinde Kocaeli merkezli 12 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Özel hareket polislerinin de destek verdiği şafak operasyonunda 46 şüpheli yakalandı. Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü’ne getirilen 46 şüphelinin 4 gün boyunca ifadeleri alındı. İfadeleri tamamlanan 43 şüpheli Gebze Adliyesi’ne sevk edildi, 3 kişi ise serbest bırakıldı.

Bir mağdurun 6 Şubat tarihli depremde çocuklarını kaybeden depremzede olduğu öğrenilirken, şüpheli şahısların hesaplarına kısa süre içerisinde 7 milyon 369 bin 713 TL para giriş çıkışı olduğu tespit edildi. Dosya kapsamında adliyeye sevk edilen 43 şüpheliden 4 şahıs savcılık tarafından serbest bırakıldı, 6 şahıs hakkında adli kontrol tedbiri uygulandı, 33 şahıs tutuklandı.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds