Ara
Close this search box.

Kişiye özel baskı ve kargo şirketi Printful, Letonya’nın ilk unicorn’u oldu

Printful
kargo şirketi

Kişiye özel baskı ve kargo şirketi Printful, “unicorn” unvanı alan Letonya merkezli ilk şirket oldu. 106 milyon dolarlık yeni yatırım, şirketin başarılı bir yıl geçirmesinin ardından geldi.

Kargo şirketi Printful, yatırımı farklı pazarlara açılmak için kullanacak

Letonya merkezli kargo şirketinin geliri, geçtiğimiz yıl gelirini yüzde 80 oranında artırak, 163 milyon avroya ulaştı. 2013 yılında piyasaya giren şirket, bugüne kadar bütün dünyadaki müşterilerine 32 milyondan fazla kişiselleştirilmiş ürün sattı.

Printful, kişiye özel baskı ve kargo hizmeti sağlıyor. Şirket, tüccarların ve sanatçıların lojistiğe yatırım yapmak zorunda kalmadan e-ticaret işi yürütmelerine olanak tanıyor. Printful; Shopify, Etsy, WooCommerce ve Wix gibi e-ticaret devleriyle bağlantılı bir şekilde çalışıyor. 

“Aldığımız yatırım pozisyonumuzun gücünü ifade ediyor”

Printful’un kurucu ortağı ve CEO’su David Siksnans, şirketin 8 yıllık faaliyet süresi boyunca başarılı bir performans çizdiğini ifade etti. Siksnans, konuyla ilgili şu ifadelere yer verdi: “Şirket olarak, küresel bir endüstri lideri haline geldik. Aldığımız yeni yatırım, pozisyonumuzun gücünü ifade ediyor. Bu, aynı zamanda önemli büyüme potansiyeli olan bir sektörde bulunduğumuzu da gösteriyor. Yolculuğumuza devam ederken, Bregal Sagemount ile beraber çalışmayı dört gözle bekliyoruz.”

Bragel Sagemount’un Printful’a yaptığı yatırım, şirket tarihinde yaptıkları en büyük yatırımlardan biri oldu. Bregal Sagemount’un kurucu ortağı Adam Fuller, Printful ekibinin son birkaç yılda önemli başarılara imza attığını kaydetti. Fuller, önemli sektördeki pazar liderlerini desteklediklerinden dolayı gurur duyduklarını ifade etti.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Amazon
Markalar

Amazon, 250 bin kişiyi işe almayı planlıyor

Amazon, yaklaşan tatil alışveriş sezonunda ABD’de 250 bin ulaşım ve depo çalışanı almayı planlıyor. E-ticaret harcamalarının 2024’ün son çeyreğinde genel tatil satışlarını geride bırakması bekleniyor.

Kırgızistan e-ticaret
E-Ticaret

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kuracak

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kurmayı planlıyor. Kırgızistan Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı, ilgili yasa tasarısını kamuoyunun tartışmasına sundu.

Days
Hours
Minutes
Seconds