Ara
Close this search box.

“Kilitli dolap teslimatı” dönemi başlıyor

teslimat
teslimat

Geçtiğimiz yılın sonunda, bazı kargo firmaları esnaflarla işbirliği yapma kararı almıştı. Bu gelişmenin ardından BTK, online alışverişte kilitli dolap ve kargo-esnaf sistemiyle ilgili temel kurallarını belirledi. Karara göre, kargo teslimatları için site yönetimleri, esnaf, işyerleri, plaza ve AVM yönetimleri ile anlaşma yapılabilecek. Böyle teslimatlarda, tüketici ekstra ücret ödemek zorunda kalmayacak.

BTK kararına göre, teslimatla alakalı bütün sorumluluğu posta hizmet sağlayıcısı üstlenecek. Siparişler sadece e-ticaret gönderileri ile sınırlı olacak ve tüketiciler, teslimat noktaları üzerinden kargolarını alabilecek.

Müşteriler, ekstra ücret ödemeden bu hizmetten yararlanabilecek

Açıklanan yeni karara göre, esnaf ve işyerleri arasında bir köprü kurulacak. Müşteri, ürününe kargo göndericisinin belirlediği teslimat noktasından (gel-al) ulaşabilecek. İşyeri ve esnaflarla sözleşme imzalanacak. Teslimatlar, plazalarda, AVM’lerde, büyük site yerleşimlerinde yapılacak. Tüketiciler, karara göre kilitli teslimat dolapları ile kargolarını alabilecek. Ayrıca, tüketiciden herhangi bir ilave ücret talep edilmeyecek.

Sistemin çalışabilirlilik durumu da düzenli takip edilecek. Her yılın haziran ve aralık aylarında teslimat sayısı, sözleşme yapılan işyerleri ve esnaflar, en çok tercih edilen teslimat noktaları gibi konularda BTK’ya bilgi verilecek. Tüketici şikayetleri hizmet kalitesi kapsamında izlenecek ve 6 aylık periyotlarla BTK bilgilendirilecek. Kişisel verilerin korunması ve bilgi güvenliği konusunda sorumluluk sahibi şirketler olacak.

Evin yakınındaki dükkandan teslimat şansı

Covid-19 salgınıyla artan e-ticaret siparişleriyle beraber bazı şirketler esnaflarla anlaşma yapmıştı. Bu sayede satıcılar, esnaflarla anlaşarak kargoları tüketicinin yakınındaki bir dükkana gönderebiliyor. Yeni uygulamayla birlikte kargonun teslimat süresi kısaltılabiliyor. Müşteriler, evinin yakındaki esnafa gönderim talebinde bulabiliyor. Teslimat mesajı ulaştığı anda müşteri, istediği zaman kargosunu anlaşmalı esnaftan alabiliyor.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Amazon
Markalar

Amazon, 250 bin kişiyi işe almayı planlıyor

Amazon, yaklaşan tatil alışveriş sezonunda ABD’de 250 bin ulaşım ve depo çalışanı almayı planlıyor. E-ticaret harcamalarının 2024’ün son çeyreğinde genel tatil satışlarını geride bırakması bekleniyor.

Kırgızistan e-ticaret
E-Ticaret

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kuracak

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kurmayı planlıyor. Kırgızistan Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı, ilgili yasa tasarısını kamuoyunun tartışmasına sundu.

Days
Hours
Minutes
Seconds