Ara
Close this search box.

Kasım kampanyalarında sahte link riski; e-ticaret dolandırıcıları tüketicileri mağdur ediyor

sahte link

Kasım kampanyaları devam ediyor. Online pazaryerleri başta olmak üzere birçok e-ticaret sitesi, bu aya özel indirim kampanyaları ile listeledikleri ürünleri online tüketicinin beğenisine sunuyor. Ancak e-ticaret dolandırıcıları kampanya dönemlerinde harekete geçti. Online tüketicileri dolandırmak için e-ticaret sitelerine yönelen dolandırıcılar, “indirim” adı altında sahte linkler göndermeye başladı.

Sahte link indirim tuzağı ya da yalancı indirim olabilir

Tüketici Konfederasyonu (TÜKONFED) Başkanı Aydın Ağaoğlu, tüketicileri sahte linklere ve dolandırıcılara karşı uyardı. Ağaoğlu, şunları söyledi; “Kasım ayı indirim kampanyaları, tüketicinin tuzağa düşürülmesi için elverişli bir dönem. Çünkü artan enflasyon nedeniyle ihtiyaçlarını almakta zorlanan tüketiciler haklı olarak indirim bekliyorlar.”

Aydın Ağaoğlu, “Bu indirimler tuzak olabileceği gibi yalancı indirim de olabilir. Ayrıca, dolandırılma riski de var. Kimlik avı için gönderilen linkler var. Siz o linki tıkladığınız zaman bütün cihazınızın bilgileri karşı tarafa geçiyor. Finansal bilgileriniz, kişisel bilgileriniz karşı tarafın eline geçtiğinde de geçmiş olsun. O nedenle tüketiciler bilmedikleri linklere asla tıklamasınlar. Ayrıca, yalancı indirimlere karşı da uyanık olsunlar.” ifadelerini kullandı.

“Sorunla karşılaşırlarsa Cumhuriyet Savcılığına şikayette bulunmalılar”

Aydın Ağaoğlu, sahte link şüphesine dikkat çekerek, “Tüketiciler şüpheli linklere tıklamasın.” dedi. “Kazara tıklayıp da bilgileri, bilgisayarı, cep telefonunu ele geçirildiyse o takdirde yapılması gereken işlem öncelikle yakınlarına duyurmak, Cumhuriyet Savcılığı Bilişim Suçları Birimi’ne gidip şikayette bulunmak.” diyen Ağaoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

“Çünkü siber korsanlar internet ortamında oldukça tehlikeli ve her an karşımıza çıkabilirler. Şüpheli linklerden uzak durmakta fayda var. Alışveriş sitesi gibi kendini gösterenler hatta çalıştığımız bankanın internet sitesini taklit edenler bile bizi tuzağa düşürmeye çalışıyorlar. Bu konuda da tüketici uyanık olmalı. Başına bir sıkıntı gelmemesi için tedbirli davranmalı. Şayet bir sorunla karşılaşırlarsa da Cumhuriyet Savcılığına şikayette bulunmalılar.”

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Mubadala Getir
Markalar

Getir’in Mubadala’ya devri onaylandı!

Hızlı teslimat ve e-ticaret platformu Getir, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli yatırım şirketi Mubadala’ya devrediliyor. Rekabet Kurumu, Mubadala’nın devir başvurusunu onayladı.

Days
Hours
Minutes
Seconds