Ara
Close this search box.

Kargo devleri, Rusya ve Ukrayna sevkiyatlarını askıya aldı

kargo
kargo

Rusya’nın Ukrayna’ya düzenlediği askeri harekât devam ederken, Amerika merkezli kargo şirketleri FedEx ve UPS, Rusya’ya sevkiyatlarını durdurma kararı aldı.

Kargo devleri FedEx ve UPS, ikinci bir duyuruya kadar sevkiyat yapmayacak

Rusya’nın Ukrayna’ya düzenlediği askeri harekât devam ediyor. İki ülke arasında yaşanan çatışmalar sürerken, ABD ve Avrupa ülkeleri Ukrayna saldırısı nedeniyle Rusya’ya ekonomik baskı oluşturacak kararlar alıyor. Resmi yaptırımların yanında özel sektör içerisinden de Rusya’ya tepki adımları geliyor.

Amerika merkezli kargo şirketleri FedEx ve UPS, son olarak aldıkları kararla beraber bu ülkelere sevkiyatlarını dondurdu. İkinci bir açıklamaya kadar sevkiyat hizmeti yürütülmeyeceğini belirten firmalar, açıklamalarında durumun yakından takip edildiğini belirtti.

Güvenli bir ortam oluştuğu anda hizmet verilmeye başlanacak

Alınan karar hakkında FedEx’ten yapılan açıklamada, “İkinci bir duyuruya kadar Rusya ve Ukrayna’daki faaliyetlerimizi askıya alıyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

UPS tarafından yapılan açıklamada ise, “Odak noktamız, çalışanlarımızın güvenliği, kesintisiz hizmet sağlamak ve müşterilerimize karşı kesintileri en aza indirmektir. Rusya’daki adreslere sevkiyatımızı geçici bir süre askıya alıyoruz. UPS olarak durumu yakından izlemeye devam ediyoruz ve güvenli bir ortam oluştuğu anda hizmetlerimize yeniden başlayacağız.” ifadelerine yer verildi.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds