Ara
Close this search box.

Jeff Bezos’un görevini bırakacağı tarih belli oldu

Jeff Bezos
Jeff Bezos

Jeff Bezos, CEO görevinin ardından Amazon’un yönetim kurulu başkanlığı görevini üstlenecek. Amazon Web Services CEO’su Andy Jassy ise, Amazon’a “CEO” olarak atanacak. Bezos’un görevdeki son günü 5 Temmuz 2021 tarihi olacak. “5 Temmuz” özellikle seçildi; çünkü 5 Temmuz, Amazon’un kuruluş yıldönümü…

Jeff Bezos: 5 Temmuz’un duygusal önemi var

Bezos, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı: “5 Temmuz, benim için duygusal önemi olan bir gün. Amazon, 1994 yılında o günde kuruldu. Enerjimi ve dikkatimi yeni ürünlere ve girişimlere harcayacağım. Yönetim kurulu başkanı görevine geçeceğim için çok heyecanlıyım.”

Andy Jassy, AWS başarısının temel mimarlarından biri

Şirket, bu yılın üçüncü çeyreğinde Jassy’i göreve getirmeyi planlıyor. Jassy, 2003 yılında AWS kurucu ekibinin bir parçasıydı ve şirket başarısının temelini oluşturdu. AWS, 2021’in ilk çeyreğinde Amazon’un toplam gelirlerinin yüzde 12’sini oluştararak 13,5 milyar dolar gelir elde etti.

Amazon, Covid-19 salgını süresinde çok başarılı bir tablo çizdi. Buna rağmen, Jassy zor bir zamanda Amazon’un başına geçiyor. Şirket, ABD ve Avrupa’da antitröst (tekelcilik) incelemesi ile karşı karşıya… Bu arada, Amazon, MGM Studios’u 8.45 milyar dolar karşılığında satın aldığını resmen duyurdu.


Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Amazon
Markalar

Amazon, 250 bin kişiyi işe almayı planlıyor

Amazon, yaklaşan tatil alışveriş sezonunda ABD’de 250 bin ulaşım ve depo çalışanı almayı planlıyor. E-ticaret harcamalarının 2024’ün son çeyreğinde genel tatil satışlarını geride bırakması bekleniyor.

Kırgızistan e-ticaret
E-Ticaret

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kuracak

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kurmayı planlıyor. Kırgızistan Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı, ilgili yasa tasarısını kamuoyunun tartışmasına sundu.

Days
Hours
Minutes
Seconds