Ara
Close this search box.

Jeff Bezos, görevinden ayrılacağını açıkladı

Jeff Bezos görevinden ayrılacağını açıkladı.
Jeff Bezos görevinden ayrılacağını açıkladı.

Dev pazaryeri Amazon tarafından yapılan açıklamaya göre, Amazon kurucusu ve CEO’su Jeff Bezos, bu yılın üçüncü çeyreğinde görevini devredecek. Bezos’un şirketin icra kurulu başkanlığı görevini yürüteceği açıklandı.

Amazon’un CEO görevini ise, Amazon Bulut Bilişim Departmanı Başkanı Andy Jassy üstelenecek. Bezos, yaptığı açıklamada, “Amazon’u şimdiye kadarki en hünerli haliyle görüyorum ve bu geçiş için en uygun zaman.” sözlerini kaydetti.

Gelir tablosu ile birlikte açıklandı

Amazon, salı günü gelir sonuçlarını açıkladığı basın bülteninde Bezos’un görevinden ayrılacağını duyurdu. Amazon, 2020 yılının 4. çeyreğinde hisse başına kazanç ve gelir beklentilerini aştı. Bu nedenle, Bezos’un CEO başkanlığından ayrılmasından endişe duyan tüm yatırımcılara performansa dayalı iyileştirmelerin bir ölçüsü verildi. Amazon’un çeyreği, 100 milyar doları aşan ilk çeyrek oldu ve beklenen 119,7 milyar dolara karşı 125,6 milyar dolar gelir elde etti. Böylece şirketin hisse başına kazancı 14.09 dolar oldu. Böylece beklenen 7.23 doların neredeyse iki katına çıktı.

Jeff Bezos’un halefi Jassy, AWS’yi başarıya ulaştırdı

Andy Jassy, Amazon Web Services’i (AWS) şu anda bulut bilişim alanında bir lider olarak başarıya ulaştırdı. Jassy, daha önce Bezos’un muhtemel halefi olarak tanımlanmıştı. AWS, son çeyrekte gelirlerini yüzde 28 artırarak, bir önceki yılki yüzde 34’lük büyüme oranının altında kaldı. AWS’nin net geliri, bir önceki çeyrekte 9,95 milyar dolardan 2020’nin dördüncü çeyreğinde 12,74 milyar dolara yükseldi. AWS’deki işletme geliri de 2019’un 4. çeyreğinde 2,60 milyar dolardan son çeyrekte 3,56 milyar dolara yükseldi.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Amazon
Markalar

Amazon, 250 bin kişiyi işe almayı planlıyor

Amazon, yaklaşan tatil alışveriş sezonunda ABD’de 250 bin ulaşım ve depo çalışanı almayı planlıyor. E-ticaret harcamalarının 2024’ün son çeyreğinde genel tatil satışlarını geride bırakması bekleniyor.

Kırgızistan e-ticaret
E-Ticaret

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kuracak

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kurmayı planlıyor. Kırgızistan Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı, ilgili yasa tasarısını kamuoyunun tartışmasına sundu.

Days
Hours
Minutes
Seconds