Ara
Close this search box.

İtalya, Amazon’un 131 milyon dolarına el koydu

Amazon, İtalya'da vergi ve işçilik suçlamalarıyla karşı karşıya. İtalya vergi makamları, e-ticaret devi Amazon'un İtalya birimine ait 121 milyon avro (131 milyon dolar) tutarındaki parasına, vergi ve işçilik suçları iddiaları üzerine el koydu. Şirket, iddialara yanıt olarak ilgili tüm düzenlemelere uyduğunu açıkladı.

Amazon

İtalya vergi makamları, e-ticaret devi Amazon’un İtalya birimine ait 121 milyon avro (131 milyon dolar) tutarındaki paraya, iddia edilen vergi ve işçilik suçları nedeniyle el koydu.

Amazon Italy Transport hakkındaki iddialar

Milano Savcılığı, 94 sayfalık bir belgede, Amazon Italy Transport’un işçi sağlamak için kooperatifler ve limited şirketleri kullanarak vergi ve çalışma düzenlemelerinden kaçtığını ileri sürdü.

Bu kuruluşların katma değer vergisi yükümlülüklerini yerine getiremediği ve sosyal güvenlik katkılarını azalttığı; bunun da Amazon’un İtalyan pazarında rekabetçi fiyatlar sunmasına olanak tanıdığı bildirildi.

Amazon iddiaları yalanladı

Amazon ise, buna karşılık tüm ilgili yasa ve düzenlemelere uyduğunu belirtti. Şirket, “Faaliyet gösterdiğimiz yerlerde geçerli tüm yasa ve yönetmeliklere uyuyoruz ve bizimle çalışan şirketlerin de aynısını yapmasını istiyoruz. İlgili makamlara soruşturmalarında yardımcı olmaya devam edeceğiz.”

Milano savcılığı, büyük şirketlerin işgücü maliyetlerini düşürmek ve daha az vergi ödemek için lojistik hizmetlerini yasa dışı şekilde firmalara taşeron olarak verdiği bir sistem olduğu iddiasını araştırıyor.

El koyma kararında vergi dolandırıcılığının, kağıt üstünde belirtilmiş ancak hayata geçmeyen sahte sözleşmelerde olduğu gibi “bir yasa dışı fatura mekanizması” ile gerçekleştiği belirtildi.

İtalya’da Amazon’a rekor ceza

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds