Ara
Close this search box.

Irak’ta e-ticaret pazarında düzenleme yapılıyor

Irak’ta e-ticaret hacmi 2023 yılında yaklaşık 1 milyar dolara ulaştı. Irak e-ticaret pazarının 2024 yılında yaklaşık yüzde 6 oranında büyüyeceği tahmin ediliyor. Bu çerçevede, ülkede e-ticaret ekosisteminde bazı düzenlemeler yapılıyor. Yapılacak düzenlemelere ilişkin Irak Merkez Bankası’nda bir toplantı düzenlendi.

Irak'ta e-ticaret

Irak’ta e-ticaret ekosisteminde düzenlemeler yapılıyor. Bu çerçevede, ülkede e-ticareti düzenlemek üzere Divanî Düzen Komitesi toplandı. Irak Merkez Bankası (CBI) Guvernörü Ali Muhsin El-Alak başkanlığında yapılan toplantıda, Irak’ta e-ticaretin düzenlenmesi görüşüldü. Toplantıya ilgili departmanların yetkilileri katıldı.

E-ticarette lisanslama yapılacak

Toplantıda e-ticarete ilişkin muhtemel düzenlemeler, tüketiciyi koruyucu önlemler, e-ticaret faaliyetleri için kayıt ve lisans verme prosedürleri gibi konular ele alındı. Katılımcılar, Irak e-ticaret hizmet sağlayıcılarını belirledi. Irak Ticaret Bakanlığı tarafından oluşturulacak bir e-ticaret platformu üzerinden lisanslama süreci tasarlandı.

Toplantıda, ayrıca, Irak e-ticaret pazarına dahil olan tüm tarafları korumak için lisanslama gerekliliğini vurgulandı. Katılımcılar, düzenleyici çerçevenin değerlendirilmesi ve onayı için Irak kabinesine gönderilmesine karar verdi. Buna göre, Bakanlar Kurulu’na bir “düzenleme belgesi” sunuldu.

Irak’ta e-ticaret 1 milyar dolara ulaştı

Irak e-ticaret hacmi 2023 yılında yaklaşık 1 milyar dolara ulaştı. Irak e-ticaret pazarının 2024 yılında yaklaşık yüzde 6 oranında büyüyeceği ve küresel büyüme oranının yüzde 10,4’e ulaşacağı tahmin ediliyor. Irak e-ticaret pazarı, küresel e-ticaret sıralamasında 69. sırada yer alıyor.

MENA’da e-ticaret büyümesi hız kesmiyor

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds