Ara
Close this search box.

Insider, yazılım alanındaki ilk Turcorn oldu

insider

Insider, 25 farklı ülkede faaliyet gösteriyor. Şirket, e-ticaret sitelerine yönelik satışı artırmaya yarayan araçlar sağlıyor. Insider, QIA liderliğinde gerçekleştirilen yatırım turunda Riverwood Capital ve Sequoia Capital’dan 121 milyon dolar yatırım alarak Türkiye’nin yazılım alanındaki ilk unicorn şirketi oldu.

Bakan Varank: 6. Turcorn’umuz hayırlı olsun

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Insider ile ilgili yaptığı Twitter paylaşımında, “6. Turcorn’umuz hayırlı olsun. Insider 121 milyon dolar yatırım alarak, 1 milyar dolar değerlemeyi aştı ve Türkiye’nin yazılım alanındaki ilk ‘Turcorn’u oldu. Ülkemizin yazılım ekosistemi her geçen gün daha da güçleniyor.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin yazılım alanındaki ilk unicorn’u oldu

Insider, 25 farklı ülkede 500’den fazla çalışanı bünyesinde barındırıyor. Yerli reklam ve e-ticaret teknolojileri girişimi Insider, QIA ve liderliğinde gerçekleştirilen son yatırım turunda 121 milyon dolar yatırım alarak değerlemesini 1 milyar doların üzerine taşıdı. Böylece yazılım alanındaki ilk Türk unicorn’u yani Turcorn şirket oldu.

Türkiye’nin en başarılı start-up girişimlerinden biri olan Insider, ulaştığı değerleme ve elde ettiği unicorn statüsü ile beraber; Peak, Getir, Dream Games, Hepsiburada, Trendyol Group gibi şirketlerin arasına katılırken, şirket bundan sonraki süreçte decacorn statüsüne ulaşmayı hedefliyor.

Insider, yapay zekâ algoritmaları ile müşteri deneyimlerini iyileştiriyor

Insider,  yapay zeka destekli Çok Kanallı Büyüme Yönetim Platformu ile pazarlama uzmanlarının dijital kanallarını tek bir platform ile entegre etmesine olanak tanıyor. Sahip olduğu 15’in üzerindeki yapay zeka algoritması ile müşteri segmentlerinin dönüşüm sağlama, satın alma ve kaybedilme olasılıklarına yönelik tahminlerde bulunarak; dijital pazarlama uzmanlarının müşteri deneyimlerini iyileştirmelerini sağlıyor.

Operasyonlarını 25 ülkede sürdüren şirket; Marks & Spencer, Samsung, Carrefour, Dominos ve Toyota gibi şirketlerinde aralarında bulunduğu 800’ün üzerindeki global markaya hizmetlerini ulaştırıyor.

Unicorn nedir?

Unicorn, girişimcilik ekosistemi içerisinde en çok kullanılan terimlerden biridir. Mitolojik “tek boynuzlu at” olarak Türkçeye çevrilen unicorn; 1 milyar dolar ya da daha fazla değerlemeye ulaşan şirketleri tanımlamak için kullanılan bir ifadedir. Türk unicorn’lar, “Turcorn” olarak tanımlanıyor.

Cowboy Ventures’ın kurucusu olan Amerikalı ünlü yatırımcı Aileen Lee, unicorn girişim terimini ilk olarak 2013 yılı kullandı. “Welcome to the Unicorn Club: Learning Form Million Dollar Startups” başlıklı makalede kullanılan bu terim, girişim ekosistemi tarafından benimsendi.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds